Посолството на Русия в Берлин заяви, че не поддържа никаква

...
Посолството на Русия в Берлин заяви, че не поддържа никаква
Коментари Харесай

Кремъл за опита за преврат в Германия: Не може и дума да става участие на Русия

Посолството на Русия в Берлин съобщи, че не поддържа никаква връзка с " терористични " или " незаконни " организации в Германия – няколко часа, откакто бе оповестено разбиването на заговорническа група, подготвяла дейности против немските институции, съобщи Франс прес.

" Руските дипломатически и консулски институции в Германия не поддържат контакти с представители на терористични групировки и други незаконни формирования ", означи посолството, представено от държавните новинарски организации РИА Новости и ТАСС.

Germany arrests 25 accused of plotting coup
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Не може и дума да става за каквото и да е присъединяване на Русия в хипотетичния скрит план за държавен прелом в Германия, съобщи и представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

" Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те установяват, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия ", сподели Песков. 

Германската прокуратура заяви, че един от обвинените се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като собствен главен контакт за установяването на нов ред. Няма никакви доказателства, че руснаците са дали позитивен отговор, добавя държавното обвиняване. 

Germany: 25 arrested on suspicion of planning armed coup
— The Associated Press (@AP)
Мащабна интервенция на немската полиция измежду крайнодесни групи и заговорници докара тази заран до разтрошаване на клетка, възнамерявала атентати по-специално против Бундестага, долната камара на Народното събрание. Това заяви по-рано прокуратурата, представена от Франс прес.

В Германия са задържани 25 членове на придвижването " Граждани на райха " (Reichsbuerger). Един арест е осъществен в Австрия и още един – в Италия.

По данни на немските управляващи обвинените, основно наследственият княз на рода Ройс - Хайнрих Тринайсети, подпомагани от съветската гражданка Виталия Б. – една от арестуваните, се свързали с представители на Русия, само че не получили утвърждението на Москва, прецизира ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР