Посолството на Румъния е потвърдило пред московското делово издание РБК,

...
Посолството на Румъния е потвърдило пред московското делово издание РБК,
Коментари Харесай

Румъния потвърди, че арестуваната за шпионаж в Русия е нейна гражданка

Посолството на Румъния е удостоверило пред московското делово издание РБК, че задържаната за шпионаж Карина Цуркан, член на борда на държавната енергийна компания Интер РАО, е румънска гражданка. За връзката ѝ с Румъния спекулираха съветски медии още във вторник при съобщаването от ТАСС за ареста.

Румънското издание Q Magazine е получило отговор от Националната организация по въпросите на поданството, съгласно който Цуркан е получила поданство на 2 април 2014 година

" Потвърди се, че е гражданка на Румъния. Външното министерство скоро ще разгласява изказване по този въпрос ", споделят от посолството в Москва. Пред РБК чиновник добавя, че още не са получили публично съобщение за започване на наказателно дело. Цуркан е била арестувана на 15 юни.

Външният министър Теодор Мелешкану сподели по-рано за организация " Аджарпрес ", че арестуваната има няколко паспорта, в това число молдовски и румънски. Източник, непосредствен до молдовското външно министерство, показва пред РБК, че тя от дълго време е подала молба за отвод от поданство. То ѝ е отнето с декрет на президента през 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР