Посолството на Република България в Румъния организира церемония, с която

...
Посолството на Република България в Румъния организира церемония, с която
Коментари Харесай

Денят на Ботев и загиналите за свободата на България беше отбелязан в Букурещ

Посолството на Република България в Румъния провежда гала, с която беше маркиран Денят на Христо Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Събитието събра искащите, в това число и от България, да отдадат респект към делото на огромния български бунтовник, стихотворец и журналист.

Посланик Радко Влайков произнесе къса тирада за делото на Христо Ботев и неговата връзка с Румъния. От името на читалище " Христо Ботев 1908 " – Русе слово произнесе Вяра Косева. Паметта на героите беше почетена с минута безмълвие.

Пред бюст-паметника на Христо Ботев в парка " Крал Михай I " в Букурещ бяха поднесени венци и цветя от Посолството, от присъстващите български военнослужещи, от състава на Многонационалната дивизия на НАТО " Югоизток ", от представителите на българската общественост в Букурещ, на Федерацията на българската общественост в Румъния и на Демократичния съюз на българите в Румъния, както и от представители на читалище " Христо Ботев 1908 " – гр. Русе и русенското сдружение " Традиция ".

Беше почетена и паметта на Апостола на свободата Васил Левски, пред чийто бюст-паметник, намиращ се в непосредствена непосредственост, също бяха поднесени цветя.







Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР