Посолството на Държавата Израел в България категорично отхвърля и осъжда

...
Посолството на Държавата Израел в България категорично отхвърля и осъжда
Коментари Харесай

Посолство на Израел: Обвиненията срещу нас са неверни, Хамас е отговорна за страданията на палестинците

Посолството на Държавата Израел в България изрично отхвърля и осъжда всевъзможни погрешни обвинявания против Израел за хипотетично „ осъществяване на геноцид “ против цивилни палестинци в Газа. Това се споделя в позиция, изпратена до Агенция БГНЕС. Тя е във връзка на изявление в българския парламент от през днешния ден.


Израелското посолство напомня, че на 7 октомври Хамас и други терористични групировки направиха най-ужасяващите зверства против еврейския народ от Холокоста насам и дават обещание да повтарят тези зверства още веднъж и още веднъж.

„ Както всяка друга суверенна страна, ангажирана със отбраната на своите жители, по този начин и Израел има присъщо и неотменно право да се пази против терористичната офанзива, пред която към момента е изправен “, акцентират от дипломатическата задача.

„ Терористичната организация Хамас, която прави военни закононарушения, закононарушения против човечеството и се опита да извърши геноцид на 7 октомври, е виновна за страданията на палестинците в линията Газа, като ги употребява за живи щитове, цинично се внедрява измежду цивилното население и краде филантропична помощ от тях “, се споделя в позицията.

Израел остава зает, както неведнъж е потвърждавал и показал, да работи в сходство с правата и отговорностите си според интернационалното право, в това число интернационалното филантропично право.

„ Този ангажимент е непреклонен. Експерти по военни дейности в градска среда недвусмислено обявиха, че напъните, които Израел поставя за спасяването на почтени човешки животи и попречване на премеждия, са невиждани и слагат нов, висок стандарт на ангажираност към филантропичното право. Използването на термина „ геноцид “, основан, с цел да изясни умишлените жестокости против милиони евреи, убити по време на Холокоста, в подтекст на законното право и обвързване на Израел да пази народа си против терористичен индивид, основан в Газа, е възмутително и неуместно “, се показва в позицията на посолството.

Израел ще продължи да се пази против Хамас, геноцидна терористична организация, и ще постави всички старания да освободи 134-те наши заложници, които към момента са в плен на терористите.

„ Нашата война е с Хамас, а не с палестинското население “, безапелационни са от дипломатическата задача на Израел в България. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР