Посолството на България в САЩ съобщи в своята страница във

...
Посолството на България в САЩ съобщи в своята страница във
Коментари Харесай

Почина основателят на Българското музикално общество във Вашингтон д-р Георги Лазаров

Посолството на България в Съединени американски щати заяви в своята страница във Facebook, че доктор Георги Лазаров, който е създател на Фондация „ Св. Георги “ и Българското музикално общество във Вашингтон, е умрял на 16 септември.

Възпоменателната работа ще се състои в Ruck Towson Funeral Home, на адрес: Inc., 1050 York Road, Towson, MD 21204, на 21 септември от 16:00 до 17:00 часа локално време.

„ С надълбоко огорчение научихме, че на 16 септември 2023 година ни е напуснал доктор Георги Лазаров - безценен наш съотечественик и другар, прочут хирург и човеколюбец, изтъкнат член на българската общественост в Съединени американски щати, създател на Фондация „ Св. Георги “ и Българското музикално общество във Вашингтон, и на първо място извънреден Човек “, показват от дипломатическото ни посланичество.

Българският дипломат в Съединени американски щати Георги Панайотов и съставът на Посолството показват съболезнования към фамилията и околните на доктор Лазаров.

„ Той оставя след себе си ярка диря и ярък образец за житейски път, извървян със смисъл, чест и достолепие... Дълбок реверанс пред светлата му памет “, прибавят от дипломатическата ни задача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР