Посочването от българските политици на произволна дата през 2025 г.

...
Посочването от българските политици на произволна дата през 2025 г.
Коментари Харесай

Готова ли е България за еврозоната?

Посочването от българските политици на случайна дата през 2025 година за влизането ни в еврозоната е несериозно. Това съобщи в предаването „ Кой приказва “ по Дарик финансистът Любомир Дацов.

„ Всъщност, съгласно мен, това прикрива неуспеха на избран вид политика, както на финансовия министър, по този начин и на премиера. Да кажеш: „ в миналото ще се случи “, то е ясно, че в миналото ще се случи, само че в политиката има дати, които трява да бъдат покрити. Когато нещо е отместено във времето, тогава първо, не си го представям като политика и второ, очевидно е неуспех “, съобщи Любомир Дацов.

Той сподели още, че от позиция на бюджетните системи у нас, не е допустима друга дата за приемане на еврото, с изключение на 1 януари. Всяка друга дата би била неприемлива, поради турдностите, с които ще бъде съпроводено въвеждането на европейската валута.

Финансистът подсети, че влизането в еврозоната е главен детайл от приемането ни в Европейски Съюз.

„ Трябва от време на време да разграничаваме така наречен брюкселски език. Това, че някой е задоволително общителен да те насърчи да полагаш старания, не постоянно е позитивно. Това, което ни казват(от Брюксел – бел. ред.)е, че вратата е отворена, само че България би трябвало да постави задоволително старания да влезе в еврозоната, покривайки критериите. От политическа позиция сме добре пристигнали, само че би трябвало да си напишем домашното “, обобощи финасистът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР