Пословичният с отказа си да плаща каквото и да било

...
Пословичният с отказа си да плаща каквото и да било
Коментари Харесай

Еврика! Николай Банев започна да разчиства задълженията си

Пословичният с отхвърли си да заплаща каквото и да било олигарх Николай Банев, без значение дали става въпрос за заплати и осигуровки на служащите, налози към страната, та до дребни сметки за услуги и поправки, този път е надмогнал себе си, само че по насила.

Оказва се, че скандалният олигарх е платил над 10 милиона от отговорностите си.

 

Разбира се за него тази сума е незначителна, поради че къта в швейцарски банки стотици милиони, изкарани от множеството приватизирани фабрики, които през годините безусловно източи, а по-късно наряза на скрап. Именно с платените от това милиони, Банев съумя да си резервира резиденцията в софийския квартал „ Бояна “, известна като „ Мавзолея “ в бизнес средите.

 

Застроената повърхност на палата е 720 кв. м., само че разполага с над 12 декара парк и забележете – лична хеликоптерна площадка. Обзавеждането обаче е прекомерно кичозно даже за стандартите на родните чалга баровци.

Бившият комсомолски функционер пръска над 100 бона единствено за сребърни вилици и лъжици в устрема си да се изкара като част от елита. И тук е моментът да отбележим, че колосалната сума е платена в миг, в който хилядите служащи в заводите му, са докарани до просешка сопа, поради неизплатените в продължение на месеци заплати. В сумата, упомената нагоре, не е включена другата домакинска посуда. Разбира се всички са от обичаната на новоизлюпените богаташи марка „ Версаче “. Само каната за вода на одиозното семейство е на стойност 900 лв..

 

Прокуратурата прогледна за безобразията, вършени от Банев едвам през 2019 година и му повдигна обвинявания за пране на пари. Тогава и куп кредитори събраха кураж да си изискат дължимото. Начело бе Национална агенция за приходите, която откакто мълча в продължение на 3 години, ненадейно се сети, че има да взема над 900 000 лв.. След като олигархът години наред цялостни на облага басейна си в „ Мавзолея “ и „ Софийска вода “ се сети да си потърси отговорностите, както и БДЖ. Оказа се, че Банев е „ не запомнил “ да заплати поръчаните около ремонта тръби на стойност няколко хиляди лв..

 

Едва ли за някого ще е изненада, че описът с кредиторите е много дълъг – най-малко няколко листа. След като многочислените подканвания не дадоха никакъв резултат, през март 2019 година палатът на Баневи, водещ се благосъстоятелност на компания „ Партнърс комерс “, е запориран. С помощта на служители на реда, частен правосъден реализатор разруши вратата, с цел да опише намиращите се в парцела мебели, облекла, бижута и друга благосъстоятелност на самозабравилата се фамилия. Насрочен бе и търг като началната цена единствено за постройката бе 5 788 107 без Данък добавена стойност.

 

Според осведомени, не са липсвали кандидат-купувачи на резиденцията. Именно заради тази причина, олигархът бил заставен да развърже кесията си, колкото и нетипично да е това за него и стартира да изплаща едно по едно множеството си отговорности към кредиторите. Последното заплащане в размер на към 3 млн. е направено преди няколко месеца.

Инфо: Уикенд 

Тагове: Николай Банев олигарх приватизация задължения кредитори дългове
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР