Пословичен с борбеността и агресивността си на терена, поливалентният футболист

...
Пословичен с борбеността и агресивността си на терена, поливалентният футболист
Коментари Харесай

Тибо Вион: Странно е, че в провинцията ни подкрепя повече публика

Пословичен с борбеността и агресивността си на терена, поливалентният футболист на ЦСКА Тибо Вион е от тези бойци, които оставят всичко на терена. Извън терена е постоянно положителен, непретенциозен и подготвен да оправи деня ти с усмивка и общителна дума.

„ Когато изляза след мач, би трябвало да усетя, че съм дал всичко от себе си. Трябва да се усещам мъртъв “ е цитатът, който може би най-добре разказва приноса на Вион в ЦСКА.

„ От началото на сезона множеството ни мачове бяха домашен. Понякога е по-лесно да играеш вкъщи и по-тредно като посетител. Сега ни чака серия от мачове като посетител Трябва да се подготвим доста добре, тъй като това са най-важните ни мачове преди почивката “, сподели футболистът по отношение на дуелите на „ армейците “ от началото на сезона.

Той приказва и за последните два дуела на ЦСКА: „ Мачът против Ботев Пловдив беше доста сложен. За да бъдем усспешни, трябваше да спечелим и срещата с Ботев Враца. Подготвихме се доста добре, тъй като знаем, че в България няма елементарен противник и постоянно би трябвало да се приготвяме на 100%. Мисля, че заслужихме да спечелим. Когато сме посетители, всички тимове, които играят против ЦСКА, са доста нападателни. Нямаме елементарен мач, тъй че би трябвало да се приготвяме доста добре – без значение дали играем вкъщи, или на открито. Най-важното са трите точки. Страхотно е, когато почитателите са на стадиона. Тяхната поддръжка въздейства добре на силата ни и на отборния дух. Страхотно е и когато печелим такива мачове за тях “.

„ Не разбирам това, че когато играем в София, няма толкоз доста хора на стадиона, само че когато сме посетители, постоянно е цялостно. Може би почитателите на ЦСКА са и отвън София, само че е ужасно, когато играем пред цялостни трибуни “, призна си французинът.

„ Винаги сме уверени, само че когато печелим множеството си мачове, придобиваме още по-голямо самочувствие. Трябва да продължим по този метод, с цел да приключим добре първата част от сезона и на почивката да сме първи. Трябва да мислим мач за мач. Сега играем против Арда и мислим единствено за този мач. Не мислим за идващия. Просто би трябвало да печелим всеки мач. Мисля, че за момента се оправяме добре. Трябва да продължим по този метод. Не сме свършили и половината от работата. Трябва да побеждаваме по този метод до почивката, а по-късно имаме два месеца да се приготвяме за идващия полусезон “, разяснява той за духа на тима.

Вион изрази възхищението си от работата със Саша Илич.

„ Саша Илич е добър треньор. Това е треньорът, от който ЦСКА се нуждае. Той има мощен темперамент. Няма доста опит като треньор, само че има голям опит като състезател. Играел е доста и огромни мачове огромен клуб. Това е добре за нас, тъй като може да ни оказва помощ в разнообразни обстановки. Това е треньорът, от който ЦСКА има потребност, с цел да сме на топ равнище. “

„ В тази скица ми харесва да играя като халф-бек, тъй като в последния ми клуб преди ЦСКА, играех там. При един от първите ми треньори тук играхме тази система и още веднъж бях на същата позиция. После пристигна различен треньор и ме постави в средата и също ми хареса. На тази позиция мога да търча доста, има повече единоборства, харесва ми и там “, сподели той по отношение на позициите си на терена.

„ Едно от най-силните ми качества е силата на терена. Когато изляза след мач, би трябвало да усетя, че съм дал всичко, би трябвало да съм мъртъв. Наистина го имам вяра и мисля, че всеки състезател би трябвало да бъде по този метод. Да, всеки може да направи неточност, само че това не е проблем, това е футболът, само че за ЦСКА откъм нрав би трябвало да си борбен “, сподели Вион по отношение на качествата, от които един състезател се нуждае в ЦСКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР