Последвайте Гласове в .Съгласно Конституцията ни, основен гарант за сигурността,

...
Последвайте Гласове в .Съгласно Конституцията ни, основен гарант за сигурността,
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Българската армия трябва да се развива по модела на Швейцария

Последвайте ”Гласове " в.
Съгласно Конституцията ни, главен поръчител за сигурността, независимостта и свободата на България е българската войска.

Днес нашата войска е „ професионална “, а бойните ѝ  благоприятни условия, в резултат на корупция и злоупотреби при разходване на средствата и непросветеност на командването, е сведена до въздушнопреносим корпус от лека пехота за обслужващи и спомагателни задачи зад граница.
Основен поръчител за боеспособността на българската войска може да бъде единствено  българският народ. Любовта на народа към Родината и желанието му да я пази по всякакъв начин, в това число с оръжие в ръка, стои в основата на сигурността, независимостта и свободата ни. Умението на държавното управление да ръководи страната по този начин, че да дава шир за развиване в стопанската система и всички други области на човешката активност, е основно за опциите ни за защита.
Принципът, по който би трябвало да бъдат проведени въоръжените сили, е „ въоръжен народ, искащ да се отбранява ”! На този принцип са проведени въоръжените сили на Швейцария – страна, сходна на нашата по територия, население и география, която, въпреки и заобиколена от огромни и от време на време нападателни съседи, е съумявала да резервира неутралитета си.

Всеки български мъж би трябвало да посвещава няколко седмици от живота си във военно образование, разпределени през годините до пенсионната му възраст. Той би трябвало да бъде квалифициран за реакция.
По време на образованието обучаемите би трябвало да са ангажирани единствено с физическата си подготовка и асимилиране на професионални и военни умения. Войникът ще съхранява персоналното си оръжие и екипировка при себе си и ще знае мястото за явяване при положение на потребност. Построена на този принцип, българската войска ще се състои от  близо 1 млн. въоръжени мъже, а тази мощ, ситуирана върху площта на страната ни, е на практика непобедима.
Огромна ще е изгодата от военното образование за възпитанието и за физическата подготовка на младежта, за здравето на нацията. Редовно провежданото всеобщо военно образование (то би трябвало в действителност да е образование и в действителност да е полезно), ще даде опция за необятното навлизане на върхови военни технологии и способи на организация от армията към промишлеността и гражданските организации. Ползите от това преливане на умения и познания ще са неизброими.
Правителството би трябвало да направи по този начин, че България  да бъде майка за всеки български жител.
Народът ни би трябвало да усеща Родината като собствен дом, като своя цитадела, като място, което би трябвало да бъде непокътнато и бранено.
 
" Възраждане " е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР