Последвайте Гласове в .Руският президент Владимир Путин подписа закони за

...
Последвайте Гласове в .Руският президент Владимир Путин подписа закони за
Коментари Харесай

Путин подписа закон за приемането на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област в състава на Русия

Последвайте ”Гласове " в.
Руският президент Владимир Путин подписа закони за одобрение на договорите за приемане на Донецката и Луганската национални републики, Запорожката и Херсонската области в състава на Русия. Сега страната се състои от 89 района, съобщава ТАСС​​.​

Жителите на новите райони се признават за жители на Русия, а преходният интервал ще продължи до 1 януари 2026 година В същото време в съветския бюджет за идващите три години към този момент са планувани средства за интеграция и възобновяване на Донбас и Запорожка и Херсонска области. Денис Пушилин е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на ДНР, Леонид Пасечник - за ЛНР, Евгений Балицки става краткотрайно изпълняващ длъжността губернатор на Запорожка област, а Владимир Салдо - на Херсонска област.
Съветът на федерацията вчера единодушно утвърди документите на пленарно съвещание, ден откакто долната камара на съветския парламент прие законите, импортирани от президента в Държавната дума на 2 октомври. В събота решението - позитивно - взе Конституционният съд на Русия. На 30 септември в Кремъл Путин подписа съглашения с ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединение на нови територии към Руската федерация, обобщава ТАСС.

Президентът може да направи ново послание към нацията през днешния ден. Според източници от Кремъл тя ще се отнася до смяна в статута на специфичната интервенция.

Секретарят на Съвета за сигурност Патрушев съобщи, че заради нарасналото равнище на терористични закани в Крим пропуските в сигурността там би трябвало да бъдат отстранени неотложно. От своя страна ръководителят на Крим Сергей Аксьонов по-рано допусна, че след присъединението на новите райони към Русия там ще бъде извършена антитерористична интервенция.
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР