Последвайте Гласове в .Последиците от войната в Украйна и отражението

...
Последвайте Гласове в .Последиците от войната в Украйна и отражението
Коментари Харесай

Как се отразява войната в Украйна на либералната демокрация обсъдиха на дискусия БХК и БОЛД

Последвайте ”Гласове " в.
Последиците от войната в Украйна и отражението им върху полезностите и институциите на демократичната народна власт разискаха представители на неправителствени организации и специалисти на полемика в София, проведена от Българската общественост за демократична народна власт (БОЛД) и от Българския хелзинкски комитет (БХК). Политологът и учител в Нов български университет Антоний Тодоров, уточни, че се водят две паралелни войни - войната в Украйна и войната против демократичната народна власт, които се подхранват взаимно. По думите му, демократичната народна власт е под напън и опасност, свързани с един провалящ се интернационален ред, учреден на човешките права, и гневна антидемократична агитация. Тодоров добави, че войната в Украйна е засилила неимоверно този напън с антидемократична агитация.  

Антоний Тодоров означи още, че би трябвало да се приказва и за „ интимните врагове “ на демокрацията – популистите, като съгласно него би трябвало да ни стряска случилото се на изборите в Италия и в Швеция. Това са " интимните " врагове, те употребяват демократичните механизми, с цел да могат да трансформират демократичната народна власт в нещо напълно друго - в робия на болшинството, която е единствено на " една мъничка крачица " от това, което назоваваме тоталитаризъм, разяснява политологът.
Председателят на БХК Красимир Кънев проучва резултатите на войната в Украйна върху правата на индивида, както и прокремълската хибридна агитация, която се следи. Той също регистрира измежду отрицателните резултати от спора надигането на проруски както крайнодесни, по този начин и крайнолеви партии в Европа. Това се следи във Франция, Италия, Швеция, евентуално това ще стане след изборите и в България, както и в няколко други страни, означи Кънев.
Сред позитивните аспекти, съгласно Кънев, е делигитимирането на съветската агитация измежду доста хора у нас. Осъзнаването, че Русия се изявява в тази обстановка както посредством войната, по този начин и посредством ограниченията, които взема вътре в страната като автократична, нападателна страна, ръководеща с бич и затвор, загърбила правата на индивида и съществени демократични полезности, подготвена да потисне и най-малките прояви на противоречие и митинги в името на постигането на своите цели, изясни Кънев. Друг положителен аспект според него е подронването на настройките на разбиране на Русия като бранител на интернационалния ред, каквато линия на агитация има, като от ден на ден хора осъзнават, че тя е един от главните сътрудници на подронването на този ред. 

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР