Последвайте Гласове в .Осъждам откриването на културен център с име

...
Последвайте Гласове в .Осъждам откриването на културен център с име
Коментари Харесай

Ковачевски: Осъждам откриването на културен клуб с име Цар Борис III, това е провокация

Последвайте ”Гласове " в.
„ Осъждам откриването на културен център с име Цар Борис III, макар че е открит от жители на Република Северна Македония. Смятам го за провокация, която не носи никаква изгода. Смятам, че откриването на културен център би трябвало да носи името на някой, който сплотява, а не на някой, към който жителите на тази страна имат отрицателни усеща, освен македонците, само че най-вече евреите, тъй като знаем какво се случи на еврейската общественост у нас през Втората международна война ”. Това каза в изявление за ТВ 21 министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Скопие.

Създаването на такива клубове е дело на дребни групи хора, които имат персонални ползи да основават клубове с такива имена, счита Ковачевски.
Според него законодателството на страната е „ прекомерно демократично ” във връзка с основаването на неправителствени организации и сдружения, както и във връзка с наименованията, „ даже на търговски сдружения и компании ”. 
„ Подготвя се нов закон за сдруженията на жителите, който би трябвало да предотврати това. Призовавам всички политически партии да вземат участие във завършването на това законово решение, тъй като би трябвало да се постави завършек на такива групи и лица, които за втори или трети път злоупотребяват с възприятията на жителите на тази страна, по персонални аргументи ”, акцентира Ковачевски.

 

Министърът на вътрешните работи на Северна Македония също осъди откриването на клуб „ Цар Борис III ” в Охрид.
Протестът в Охрид, против откриването на клуба на съдружие „ Цар Борис III ”  е завършил без особени нарушавания на публичния ред и обратно на изказванията, не е имало опити за конфликт с полицията, съобщи в изявление за " Макфакс " министърът на вътрешните работи  на Република Северна Македония Оливер Спасовски.
„ Разбирам гражданския митинг като най-силното право жителите да изразят това, което мислят. Лично аз съдя откриването на подобен клуб в Република Северна Македония, изключително в Охрид. Защото сме страна, построена върху придобивките на национално освободителната битка. Ние пазим тези придобивки и ги ценим, тъй като по този начин пазим страната. В идеологически смисъл аз съм почитател на тези политики и считам, че е безусловно неприемливо да се пропагандира посредством персонажи, които са били част от фашизма “, сподели Спасовски, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи на Северна Македония.
На въпрос „ по какъв начин ще се отразят сегашната обстановка и непрекъснатите провокации от българска страна с компрометирани имена от българската история на обстановката със сигурността в страната ” Спасовски е декларирал, че във връзка с сигурността не може да има съществени разтърсвания, „ тъй като това са маргинални групи, които поради някакви персонални и финансови ползи, съумяват да бъдат ангажирани да бъдат част от едни процеси тук (в Република Северна Македония). Голямото болшинство от македонските жители не поддържат това, а придобивките, които са основата на македонската страна ”, е декларирал Спасовски, добавяйки, че е „ нелогично България да желае да не бъде наричана фашистка, обратно на историческите обстоятелства, че в избран интервал от историята е била на страната на фашизма, което въпреки това не кореспондира със такива събития, които промотира в Северна Македония ”.
„ Ретроградните процеси няма да допринесат с нищо положително за никой, който живее в Република Северна Македония. Просто би трябвало да имаме визия за бъдещето на страната и на жителите “, е споделил Оливер Спасовски, написа в известието.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР