Последвайте Гласове в .Линията на бедност в България през 2023

...
Последвайте Гласове в .Линията на бедност в България през 2023
Коментари Харесай

Линията на бедност в България става 504 лв. от 2023 г.

Последвайте ”Гласове " в.
Линията на беднотия в България през 2023 година ще бъде 504 лв.. Това реши служебното държавно управление на днешното си съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Така цената ѝ ще се увеличи с 91 лв. или с 22% спрямо актуалната 2022 г. 

Това е най-големият растеж на линията на беднотия за последните 10 години, прецизират от кабинета. 
Новото ниво на индикатора цели да компенсира изоставането на националната линия на беднотия по отношение на тази, избрана с проучването на Евростат „ Статистика на приходите и изискванията на живот (EU-SILC) “. 
Увеличаването на цената ѝ ще докара до повишение на обществените помощи по Закона за обществено подкрепяне и финансовата поддръжка по Закона за хората с увреждания, което ще окаже удобно влияние върху уязвимите и най-ниско доходните групи от популацията.

Темата за линията на беднотия беше акцент и на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), провело се на 16 септември т.г. На него участниците се сплотиха към тезата, че последствията от COVID-19 и от растежа на инфлацията са част от предпоставките, които постановат установяване на нов размер на линията на беднотия за страната. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР