Последното търсене на агенти, които специално да говорят български език,

...
Последното търсене на агенти, които специално да говорят български език,
Коментари Харесай

Само във Фрог: Повече от 10 години ЦРУ не е търсило агенти с български език

Последното търсене на сътрудници, които особено да приказват български език, е било през 2008 година, сподели информация на Фрог Нюз. В обявата, оповестена из българските медии тогава, се твърди, че заплатата може да надмине 86 000 щатски $, само че изискванията които би трябвало да се покрият, напълно не са за всеки. От уеб страницата на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати излиза наяве, че теку-що се набират всевъзможни фрагменти, само че когато има съответна потребност от експерти категорично има публично изказване или публикация.
Първата по-обширна публикация за сътрудниците на Централно разузнавателно управление на САЩ в нашенските медии е от 2006 година В нея обширно се изяснява какви промени са подхванали в разследващата организация след атентатите в Съединени американски щати от 11 септември 2001 година Основното изобретение е кандидатстване он-лайн, което единствено по себе си е чисто сабиране на данни и информация за най-различни хора, които се интересуват от активността на спецагентите. Това се е запазило и до през днешния ден.

През 2008 година медиите в България разгласяват информация, че Централно разузнавателно управление на САЩ търси да наеме изобретателни хора, интересуващи се от интернационална проблематика, с анализаторски умения и движимости в работата с интернет, които да знаят български. Обявата е за назначение на " сътрудници за открити източници " (Open Source Officers), разузнавачи специалисти на задгранични медии. Работата им е да преглеждат уеб сайтове, вестници, осведомителни организации, малките екрани, радиа и профилирани изявления и да събират значима за външната политика на Съединени американски щати информация.

Задълженията им обаче не се изчерпват просто да превеждат на британски събраните данни, които с изключение на текст включват и обзор на аудио- и видеоматериали, само че и да могат да долавят насоките и трендовете на развиване на даден въпрос и да пишат разбори. Минималните условия, на които би трябвало да дава отговор мераклията за сътрудник, е да е с тапия на бакалавър по една от специалностите - интернационалните връзки, политология, стопанска система, публицистика, социология, антропология и триумф " добър " в учебно заведение. За това те ще получават годишна заплата от 44 465 до 86,801 $ годишно с алтернатива за бонуси според дали са отличници в службата, която ще е в региона на Вашингтон, а опциите за пътешестване зад граница ще са лимитирани. Всички претенденти наложително би трябвало да минат през медицински и психотест, както и, несъмнено, изпит с съответен журналистически материал, както и инспекция на родословното им дърво до девето коляно.

До тук всичко звучи извънредно постижимо за задоволително доста хора в България, само че в обявата идва ред и на топизискването за длъжността – претендентите наложително би трябвало да са американски жители или легално пребиваващи в Съединени американски щати със зелена карта. Всички останали въобще да не си вършат труда да аплайват. За оповестената позиция през 2008 година, както и за такива с всички балкански и централноевропейски езици, арабски и от района на Централна и Източна Азия, категорично е посочено, че може да се кандидатства онлайн.

Не е доста ясно преди повече от 10 години какъв брой тъкмо американски жители, които обитават на територията на Съединени американски щати трайно и приказват български език, са четяли български медии, от където биха научили за тази кариерна опция. Заради това Фрог Нюз ревизира актуалното събиране на фрагменти. Вижде се, че Централно разузнавателно управление на САЩ настоящо търси да назначи, фрагменти които боравят с един от общо 87 езика. В листата е и български, само че пък през 2018 година шефът на институцията в Съединени американски щати Джина Хаспел декларира, че ръководената от нея организация има потребност от сътрудници владеещи арабски, китайски, персийски и турски език. Не е доста ясно дали все още въобще има някой в организацията, който чете и проучва информацията, излизаща в българските медии и освен в тях. Друго забавно, на което попаднахме са езиците, на които е наличен уеб сайтът на Централно разузнавателно управление на САЩ. Може да видите на фотографията.

.

Какви би трябвало да са сътрудниците на Централно разузнавателно управление на САЩ

Изискванията към претендентите са сурови и даже странни, само че и самото не кандидатстване не е по никакъв начин елементарно. В особено видео на уеб страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ се дават съществени насоки за кандидатстване. Посочват се и някои от условията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, както преди да аплайват, по този начин и по-късно. Първото нещо което научават мераклиите е, че процедурата трае най-малко една година. Второ най-важно нещо е, че могат да аплайват единствено и само жители на Съединени американски щати, които физически обитават на територията на страната.

Следват две доста значими предизвестията към всички с напор за топ сътрудник. За сигурността на претендентите е значимо те да не „ следват “ Централно разузнавателно управление на САЩ в никоя от обществените медии. Това е малко необичайно, тъй като самото видео е качено в Youtbe (каналът се подържа от 8 години), а и значи, че никой от сътрудниците в никакъв случай не вижда какво прави организацията в тези медии.

Трябва да сте изключителни „ дискретни “, когато говорите каквото и да било за институция. В тази посока се получават специфични насоки в процеса на кандидатстване. Обикновено разследващата организация предизвестява, че приятелите, фамилията, обособени лица или организации може да имат интерес в случай че схванат, че кандидатствате или сте назначен на работа в Централно разузнавателно управление на САЩ, само че техният интерес може да не е във ваша изгода или да навреди на възможностите ви.

Преди да се кандидатства би трябвало да се има поради, че мераклията не би трябвало да се свързват с организацията по какъвто и да било метод, в случай че не се намират на територията на Съединени американски щати, изключително пък по телефон. Следващото значимо изискване е да не са употребявали незаконни наркотични субстанции или пък предписани от доктор такива в последните 12 месеца, само че пък защото марихуаната е легализирана в някои елементи на страната използването й не е някакъв необикновен проблем, поради който да дисквалифицират някого. От тук насетне, в случай че дава отговор на всички тези условия претендентът е осведомен, че ще бъдат разпитани за него всички от близкото му и далечно обграждане като съседи, родственици, работодатели, сътрудници и така нататък Следват медицински проби и полиграф.

От предлагания тест на страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ всеки може да види в каква сфера на работа би се вписал с уменията и знанията, които има и да направи своя избор от наличните оповестени позиции. След което се получава личен код и в границите на тъкмо три дни следва да се попълни он-лайн цялата нужна информация за кандидатстването. След като един път се подаде информацията достъпът до формата за кандидатстване се блокира. Ако са съумели да създадат всичко вярно и са съумели да изпратят правилно кандидатурата си, претендентите получават удостоверение, с което продължава процедурата или нищо. Ако няма отговор съветът е да се не напъват повече, да не се обаждат да питат и да се аплайват още веднъж. На малко към този момент са набавили нужната информация за хората, които имат предпочитание, по една или друга причина да влязат в Централно разузнавателно управление на САЩ.

Каквито и да са изискванията и условията, би трябвало се има поради, че самото посещаване на уеб страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ се записва, както и всяко изгледано видео, или прочетена секция от него.

Екип Фрог Нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР