Последното пътуване на кралица Елизабет II към Лондон започна. Точно

...
Последното пътуване на кралица Елизабет II към Лондон започна. Точно
Коментари Харесай

Започна последното пътуване на кралица Елизабет II към Лондон

Последното пътешестване на кралица Елизабет II към Лондон стартира. Точно в 12 ч. българско време ковчегът на английския монарх потегли от замъка Балморал към Единбург.

Процесията ще измине малко над 281 километра и това се чака да отнеме към шест часа. По проект кортежът ще премине през градовете Абърдийн, Дънди и Пърт, преди да дойде в крайната точка - Единбург.

Елизабет Александър на 69 години е родена в деня на коронацията на Елизабет II през 1953 година Тя чака в близкото село Балатер, с цел да я види за финален път. „ Много е прочувствено за всички да си кажем довиждане. Тя е като член на фамилията, извънредно тъжно е, че не е измежду нас “, споделя тя пред Ройтерс.

С траурния конвой пътува дъщерята на кралица Елизабет II – принцеса Ан. Ковчегът на Елизабет II е затрупан със знамето на Шотландия и венец, направен от цветя, които порастват в градините на Балморал, оповестиха от Бъкингамския замък.

Бавният ход на колите по дългия път до Единбург е единствено част от събитията, които предстоят преди кралицата да бъде положена в земята в Лондон. Десетки хиляди се събраха през последните дни на всички кралски дворци във Англия, с цел да оставят цветя за починалия монарх.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР