Последното бягане на Виктория Маринова е записано от мобилното приложение

...
Последното бягане на Виктория Маринова е записано от мобилното приложение
Коментари Харесай

Приложение записало последното бягане на Виктория, изнасилена е мъртва

Последното тичане на Виктория Маринова е записано от мобилното приложение “Страва ". То е нещо като обществена мрежа за бягане.Виктория е присъединила приложението в деня на убийството си, а нейните контакти са били известени за това. Тъй като обаче е нападната, преди да качи всички данни от бягането в него, маршрутът ѝ не е обществено наличен. Той обаче е непокътнат от самата апликация, като в него се съдържат и часове на начало, прецизен път и краен час. Именно по тези данни проверяващите ще могат да схванат и точния час на нападението над журналистката. Те са изискали от “Страва " тази информация и чакат да дойде скоро.

От историята на Виктория се схваща, че тя е избягала тъкмо 127 км при 25 бягания. В последния месец тичала по почти идентичен машртут, а в последната седмица предходна по този, на който намира гибелта си. Обикновено изминавала по 5 км, в последната седмица имало дни, в които е бягала и по 2 пъти - заран и вечер.

Около 11 е обичаният ѝ час за подготовка. Точно по това време на 6 октомври Маринова се разделя със своя другарка и отива да тича в парка край Дунав. На това място бягат доста хора, съгласно полицията и друга жена тичала по това време, само че не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, въпреки да не се целил съответно в нея. Надеждов стартира да следи дамата, излиза наяве от запис на камера.

Тъй като тя е последната в региона, не се знае точният час на нападението - някъде сред 11 и 12,20 ч Надеждов удря Виктория с мощен ъперкът на лявата си ръка, подозират проверяващите. Мъжът е “южна лапа " - леворък, само че съгласно негови другари я е нацелил с глава. При удара той вкарва носната ѝ празнина нагоре и кръвта се стича право в гърлото на Маринова, излиза наяве от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е пробвала да вика, защото има следи, че ѝ е притискана устата.

Заради това Виктория не съумява да изплюе или изкашля кръвта, която изпълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според специалисти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя даже не е схванала за желанията му да се гаври с нея. Всичко това обаче остава незнайно за Надеждов, който дърпа екипа на Виктория, с цел да почне да я изнасилва.

Вероятно е бил доста непохватен и недодялан, защото има рани по главата на Виктория - от триенето в земята, осеяна с камъни. Северин насилва дамата два пъти и оставя генетичния си материал по нея. Надеждов взема решение, че би трябвало да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. По това време схваща, че тя е умряла.

Той побягва по противоположния път на алеята и се разминава с 4-ма души, а камерата още веднъж го снима. И двата записа са неприятни, защото дърветата пречат, а алеята е в далечината. Северин бяга, само че камера снима по какъв начин държи телефона на Виктория. Калъфът е обикновен - бежов, и е характерен. Вижда се чудесно на записа, който служители на реда ще намерят по-късно. По него и го познават. Младежът е комплициран, връща се на мястото на престъплението няколко пъти и заравя телефона на дамата там.

2 часа след гаврите Петър Петров намира натрупа на Виктория, откакто вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 часа. Оказва се, че преди него оттова са минали двама души. Единият споделя, че не е видял тялото на дамата. Другият обаче съзрял кръв и част от натрупа. Пред Министерство на вътрешните работи обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в елементи. Полицаите не имат вяра на версията му, само че и няма по какъв начин да я опровергаят.

По същото време Северин захвърля облеклата си в дома си и се преоблича. Полицията изземва ДНК от тялото на дамата, а идващия ден почват съпоставения с генетичния материал на регистрирани за изнасилвания. Северин признава на околните си за убийството, а те му споделят да бяга в чужбина.

Полицията ревизира регистрираните сексуални нарушители. ДНК профилите им обаче не дават съвпадения. Проверяват се и хора от локалната психиатрична клиника. Оказва се, че и те са почтени. Ученическата обич на Виктория няма оправдание и дава мощно спорен резултат на детектора на лъжата, само че ДНК пробата го оневинява.

Затова служителите на реда се насочват към версията обир, написа " 24 часа ". Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция " работят с сътрудниците си от дирекцията в Русе. Решават да разпитат дилърите на дрога, защото грабителите постоянно са наркомани.

Така попадат на дилъра на Северин. Той споделя, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който към този момент са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си. Телефонът на момичето е видян на различен запис в ръцете му, а комплицирана експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и по този начин полицията стига до дома на килъра.

Там са открити дънките му, по които има кръв. Експертиза потвърждава, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съответствува 100% с планове по тялото на убитата жена. Това става, когато той към този момент е в чужбина. Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а информация от Гранична полиция удостоверява, че е напуснал страната.

Бързо се схваща, че Северин е в град Щаде при майка си и третия си татко. Германските управляващи са задействани и го задържат. След връщането му у нас от Северин е взета ДНК, която 100% съответствува с тази, открита по натрупа на убитата журналистка. Той признава за закононарушението, изпада в смут, когато схваща, че е изнасилил 2 пъти мъртвец. “Тя мърдаше ", плачел той. Наложило се проверяващите да му обяснят за “петте минути на мъртвеца ". При тях тялото на човек е интензивно, има мускулни съкращения. Единствената гибел, при която те отсъстват, е патрон в дребния мозък. Затова и снайперистите се целят там, когато грабител държи пленник.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР