Последно полувреме“, документалният филм на Степан Поляков, ще бъде представен

...
Последно полувреме“, документалният филм на Степан Поляков, ще бъде представен
Коментари Харесай

Документалният филм, разобличаващ лъжите на Скопие, с премиера в Европейския парламент на 25 май

„ Последно полувреме “, документалният филм на Степан Поляков, ще бъде показан на 25 май в Европейския парламент в Брюксел. Това показа пред БГНЕС самият режисьор на лентата, разказваща за грубата имитация на историята, в която българите се показват от управляващите в Скопие като изверги.

„ Последно полувреме “ е роман за фалшификацията на историята. Документалната лента пресъздава същинската история на футболния мач сред „ Левски “ и скопския „ Македония “, който се е играл през март 1942 година Мачът е извоюван с 3:0 от „ сините “. Любопитна детайлност е, че по това време мачовете са започвали с нацистки привет, само че единият от тимовете отхвърля да направи това и остава с прилепени до тялото ръце. Този честен героизъм в разгара на Втората международна война, когато нацистката машина е в апогея си, е осъществен от играчите на „ Левски “... Тази истина обаче е изопачена в актуалния македонски игрален филм „ Трето полувреме “, в който българите са показани като нацистки изверги.

„ Македонските управляващи финансираха игрален филм, в който българите са показани като хора, разстрелващи почтени евреи, а съпругите на българските офицери се любуват на това, до момента в който си веят с ветрила, с цел да не им стане душно. Това е една скотщина и нищо повече, тъй като в никакъв случай не е имало сходно нещо “, съобщи Поляков.

Режисьорът е безапелационен, че македонската страна целеустремено е поръчала снимането на сходни фрагменти, тъй като те се запечатват в паметта на хората.

„ Българският метод е кавалерски. Заснехме един документален филм с напълно документални фрагменти, които сме извадили. От тях излиза наяве, че в бурния интервал сред двете международни войни антисемитизмът и фашистките идеологии намират почва в доста от развитите европейски страни, до момента в който в България това не е по този начин “, съобщи Поляков. Той дори напомни, че даже в английския кралски двор е имало лица, които са се увличали по тази идеология, намеквайки за крал Едуард VIII, за който има значителни сведения, че поддържа връзки с нацистка Германия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР