Последният звънец на 47-ото Народно събрание удари в петък, като

...
Последният звънец на 47-ото Народно събрание удари в петък, като
Коментари Харесай

Гунчева и Тотев – най-активните пловдивски депутати, Манол Генов с най-много сътрудници

Последният звънец на 47-ото Народно заседание удари в петък, като страната чака решението на президента, по кое време отиваме още веднъж на избори.
Прочетете още
Какво направиха пловдивските депутати за 8 месеца и кои бяха най-активни от тях?

От двата пловдивски региона 16 и 17 МИР бяха излъчени 22-ма народни представители, като за малко подобен бе и Кирил Петков преди да оглави Министерски съвет. Това, което се вижда от страницата на Народното събрание, че най-активните пловдивски депутати са били от ГЕРБ и Възраждане, а в другата прекаленост са тези от „ Продължаваме промяната” и Българска социалистическа партия.

Бившият представител на „ Възраждане”, а в този момент самостоятелен народен представител – Елена Гунчева се подрежда преди всичко по сбор законодателни начинания и питания към министри по време на парламентарен надзор. Тя взе участие в 18 законопроекта, а 20 пъти е задавала въпроси към министри от кабинета „ Петков”. Няма различен пловдивски народен представител, който да е отправил повече въпроси от нея по време на парламентарния надзор.

На второ място от Пловдив – град е някогашният кмет Иван Тотев. Той е взел участие в 13 законопроекта, като има и 13 питания към членовете на изпълнителната власт. Друг представител на ГЕРБ – Радомир Чолаков е взел участие най-вече в писането на закони – 22 оферти, като има и 1 запитване. Третият пловдивски народен представител от партията на Бойко Борисов – Стефан Шилев има 12 законодателни начинания и 11 питания към министри.

Тошко Ийордаов се е подписал на над 35 законопроекта, само че множеството от тях са за лъчение на делегации, защото е ръководител на ПГ на Има Такъв Народ. Христо Иванов има 15 законопроекта и 3 въпроса към изпълнителната власт.

Новият водач на Българска социалистическа партия – Пловдив Иван Петков – Бебето има 4 импортирани законопроекта и 9 питания към министри.

С най-ниска интензивност от 16 МИР са били депутатите от Политическа партия: Александър Ракишев – 10 питания и законопроекти,Йордан Маджунков – 6, Николай Ангов – 8. Венцислава Любенова от ВОЛТ, която влезе през листата на Политическа партия има 15.

В тази интензивност не са включени изявленията по време на съвещанията на Народното събрание, както и при дебатите по законодателните промени.

От 17 МИР още веднъж депутатът от „ Възраждане” Ангел Георгиев е бил най-активен в 47-ото Народно заседание. Той е взел участие в 23 законодателни начинания и е задал 8 въпроса към властта. Най-много питания от националните представители от 17 МИР е бил Росен Костурков от Политическа партия с 13 въпроса, само че едвам 4 законопроекта

На последващо място по интензивност са представителите на ГЕРБ – Младен Шишков и Дани Каназирева. Депутатът от Раковски има присъединяване в 14 промени на закони и 11 питания, а някогашният регионален шеф - 14 законопроекта и 7 претенции за отговори от изпълнителната власт.

Триматас най-ниска интензивност са Манол Генов, Веска Ненчева от Българска социалистическа партия и Танер Тюркоглу от Има Такъв Народ. Първите имат общо 9 питания и оферти за законопроекти, а фрагментът на Има Такъв Народ – 6. За сметка на това Манол Генов е имал най-вече нещатни сътрудници – трима. Другият най-пасивен народен представител Мджунков от Политическа партия е имал двама, а с толкоз са и Елена Гунчева, Тошко Йорданов, Христо Иванов и Иван Червенков.

Без сътрудници са били Иван Тотев, Иван Петков – Бебето, Стефан Шилев, Радомир Чолаков, Николай Ангов и Венцислава Любенова. Останалите са имали по 1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР