Последният списък с желания на Украйна за американски оръжия включва

...
Последният списък с желания на Украйна за американски оръжия включва
Коментари Харесай

Украйна иска от САЩ ракети с далечен обсег на действие: Wall Street Journal

Последният лист с стремежи на Украйна за американски оръжия включва повторна поръчка за тактически балистични ракети с по-голям обхват, оповестява Wall Street Journal. Преди това Вашингтон отхвърляше да изпрати такива оръжия, опасявайки се от ескалация на спора с Русия.

Армейската тактическа ракетна система (ATACMS) може да се изстрелва от ракетни системи за залпов огън M142 HIMARS и M270 MLRS, с които Украйна към този момент разполага. Тя  има доста по-голям обхват - към 300 км.

Ракетите са измежду 29-те типа оръжейни системи и муниции, които Киев желае да получи от Съединени американски щати, с цел да се бори с Русия през идната година, заяви Wall Street Journal в понеделник. Според отчета описът, който е бил възложен на американските законодатели и изследван от вестника, включва също танкове, безпилотни самолети, артилерийски системи, противокорабни ракети Harpoon и 2000 елементарни ракети за системите HIMARS/MLRS.

Украинските публични лица от дълго време желаят от Съединени американски щати да им дават оръжия с по-голям обхват, в това число армейска тактическа ракетна система (ATACMS). Ракетният комплекс " земя-повърхност " е категорично посочен в главния документ за военна тактика, оповестен в украинските медии предходната седмица, чийто съавтор е главнокомандващият на украинските сили Валерий Залужний. Един от главните моменти в публикацията беше, че Украйна се нуждае от оръжия с по-голям обхват, с цел да повлияе на съветската политика, като окаже напън върху цивилното население.

Повечето руснаци, пишат украинските стратези, възприемат военните дейности в Украйна като нещо далечно и " заради това съветските жители не възприемат загубите, провалите и най-много разноските за тази война във всички смисли на думата като остри ", настояват Залужний и неговият съавтор, някогашният пълководец на щурмовите войски Михаил Забродски. В публикацията се показва, че задачата на украинските военни през идната година е " да създадат тези чувства по-въздействащи, без значение от дистанцията до задачите "

Преди това Вашингтон и Киев обявиха, че Съединени американски щати са сложили като изискване за военната си помощ за Украйна обещанието да не употребява оръжията против съветска територия. Вашингтон отхвърли да даде оръжейни системи с по-дълъг обхват на деяние, базирайки се на опасенията, че Москва ще одобри това като сериозна ескалация, която може да въвлече НАТО непосредствено в спора.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР