Последният полет на фалиралата авиокомпания Еър Берлин бе осъществен вчера

...
Последният полет на фалиралата авиокомпания Еър Берлин бе осъществен вчера
Коментари Харесай

Еър Берлин изпълни последния си полет

Последният полет на банкрутиралата самолетна компания Еър Берлин бе сбъднат през вчерашния ден вечерта, съобщи ДПА.
 
Самолет А320, изпълняващ полет АВ 6210, потегли от Мюнхен и кацна на летище Тегел в немската столица. И на тръгване, и на кацане, екипажът развя знаме от прозореца на пилотската кабина с логото на авиокпанията и думите " Казваме довиждане ". В Берлин самолетът бе посрещнат от някогашни чиновници на компанията, наземния личен състав и любопитни запячи.
 
 Guliver/Getty Images

В особено изказване самолетната компания благодари на чиновниците, сътрудниците и пасажерите си , които през толкоз доста години са били лоялни и предани. Стюардесата в последния полет Карола Фиц, която стартира работа в Еър Берлин през 1994 година, когато компанията имаше единствено четири самолета Боинг 737 , сподели, че нейната работа е била най-хубавата в света.
 
" Мисля, че моите сътрудници са надълбоко разочаровани поради краха на подобен огромен и сполучлив бизнес. През последните няколко седмици насърченията и благосклонността на пасажерите ни демонстрираха, че Еър Берлин си остава страхотна самолетна компания ", сподели тя.
 
 Guliver/Getty Images

Компанията превозваше към 30 милиона пасажери годишно . Луфтханза закупи по-голямата част от активите на Еър Берлин на стойност 210 млн. евро . Около 3000 чиновници на самолетната компания ще бъдат трансферирани към Юроуингс, нискотарифното поделение на Луфтханза. Транзакцията ще разреши да се платят 150-те млн. евро заем от държавното управление, което държеше Еър Берлин на повърхността.
 
Еър Берлин разгласи банкрут през август след години на загуби и решение на най-големия й акционер Етихад да спре да я финансира . Компания съществуваше близо 4 десетилетия.
 
 Guliver/Getty Images

Същевременно нискотарифната самолетна компания ИйзиДжет разгласи, че ще вземе на лизинг 25 от самолетите А320 на Еър Берлин за 40 млн. евро, съобщи Агенция Франс Прес. Освен това ИйзиДжет стартира акция за назначение на 1000 от 8000-те чиновници на Еър Берлин.
 
С полетите, които към този момент извършва от летището на Берлин Шонефелд, ИйзиДжет ще се трансформира в съществена самолетна компания в Берлин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР