Последният път, когато сте купили телевизор, вероятно сте прекарали доста

...
Последният път, когато сте купили телевизор, вероятно сте прекарали доста
Коментари Харесай

Как да почистите плоския екран на монитора и телевизора?

Последният път, когато сте купили тв приемник, евентуално сте прекарали много време в решаването дали да вземете плазмен, LCD или LED екран и да се чудите сред HD, 4K или 8K резолюция. След тази значима покупка би трябвало също да знаете по какъв начин да почиствате екрана на тв приемника си, с цел да можете да увеличите оптимално удоволствието си от тези ярки цветове и елементи. Независимо дали почиствате ефирен екран, компютърен екран, мобилен телефон, първо би трябвало да знаете какви принадлежности и способи да употребявате.

Повечето от днешните тв приемници с плосък екран имат LCD или OLED екрани, които са осветени със светодиоди (LED). OLED-ите употребяват органични диоди, излъчващи светлина, които се отличават с по-добър контрастност, по-тъмни черни и по-ярки бели светлини. Плазмените екрани, които бяха известни в края на 90-те и началото на 2000-те, бяха прекратени през 2014 година, само че към момента са в доста домове. Истински старинните тв приемници, които разчитаха на обемисти електронно-лъчеви тръби (CRT), имаха стъклени екрани.

Почистването на старите тв приемници е елементарно, само че по-новите изискват по-специални грижи. Въпреки че всички модерни екрани могат да се почистват по един и същи метод, ще би трябвало да бъдете доста деликатни в това какъв тип почистващ препарат за телевизионни екрани употребявате върху тях и по какъв начин го употребявате. Също по този начин би трябвало да сте сигурни, че тв приемникът ви е изключен, преди да започнете да почиствате. Не единствено е по-безопасно, само че ще можете да видите по-добре всевъзможни петна.

Ето по какъв начин да почиствате екрана на тв приемника си:

1. Използвайте микрофибърна забрадка

Съвременните екрани са чувствителни към напън и могат елементарно да бъдат надраскани. Препоръчително е потреблението на забрадка от микрофибър, без значение дали дисплеят ви е LCD, OLED или плазмен. Микрофибърната забрадка е изтъкана от доста дребни нишки, което прави натиска върху екрана по-равномерен и понижава вероятността от надраскване или щета.

2. Почиствайте ъглите

Не забравяйте ъглите на телевизора и ръбовете на екрана, като постоянно обръщате кърпата, тъй че постоянно да употребявате чист сегмент от нея. 

3. Напръсквайте препарата на кърпата, а не на екрана

Ако употребявате какъвто и да е тип течност, напръскайте я върху кърпата, с цел да избегнете щета на вътрешни елементи на телевизора- в никакъв случай не пръскайте непосредствено към екрана.

4. Накрая почистете със суха забрадка

След като сте почистили тв приемника с препарат, наложително минете и със суха забрадка, с цел да подсушите добре екрана, преди да пуснете тв приемника. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР