Последният останал член на неконтактна група от коренното население в

...
Последният останал член на неконтактна група от коренното население в
Коментари Харесай

Почина последният оцелял от коренното население на Бразилия

Последният останал член на неконтактна група от коренното население в Бразилия е умрял, оповестяват публични лица, представени от Би Би Си.

Мъжът, чието име не е известно, е живял в цялостна изолираност през последните 26 години. Бил е прочут като " Мъжът от дупката ", тъй като е копаел дълбоки дупки, някои от които е употребявал за хващане на животни, а други наподобява са били скривалища.

Тялото му е открито на 23 август в хамак пред сламената му барака. Не е имало следи от принуждение. Смята се, че е бил към 60-годишен. Няма следи от нахлуване в неговата територия и нищо в колибата му не е било нарушено, само че полицията въпреки всичко ще организира следствие след гибелта.

Мъжът остава последният представител на група локални поданици, откакто шестима нейни членове са убити през 1995 година Групата е живяла в местността Танару в щата Рондония, който граничи с Боливия. Смята се, че по-голямата част от племето е била избита още през 70-те години на предишния век от животновъди, които желали да разширят земите си.

Според конституцията на Бразилия коренното население има право на обичайните си земи и искащите да ги завземат ги убиват.

В Бразилия има към 240 племена от коренното население. Много от тях са застрашени, защото противозаконни миньори, дървосекачи и фермери навлизат в техните територии, предизвестява Survival International.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР