Последният опит Пловдив да се сдобие с градски плаж по

...
Последният опит Пловдив да се сдобие с градски плаж по
Коментари Харесай

Помните ли плажа край Марица на фондация Едно?

Последният опит Пловдив да се снабди с градски плаж по поречието на Марица е от 2015 година, когато Асен Асенов и ръководената от него фондация " Едно " получиха близо 40 хиляди лв. от Община Пловдив, с цел да осъществят плаж до реката.

Шумно рекламираната самодейност разсъни носталгия у хиляди пловдивчани, които помнят предходните появи на публични плажове по реката, а по-младите накара да мечтаят за мокри купони край водата. Още със самото разкриване обаче стана ясно, че концепцията е надалеч от визиите на локалните поданици.

На към 80 кв. м уредниците бяха изсипали малко пясък непосредствено върху тревните площи до брега. А " скъпият " басейн, който трябваше без вход да приема пловдивчани, като се изключи че се оказа сглобяем, беше открит в комерсиалната мрежа за малко над 1400 лв.. Шезлонгите пък бяха едвам половин дузина и не стигаха да поберат една по-солидна група. Като похлупак на всичко, въпреки солидната финансова поддръжка от локалната власт, целият плаж беше брандиран с логата на известни компании за алкохол и енергийни питиета.

Сериозен интерес към плажа на Марица имаше единствено в първите летни дни на 2015 година, когато беше открит, а целият план остави горчив усет освен у жителите на Пловдив, само че и измежду културната общност. Сред съперници на плана бяха Йохан Девлетян (бивш дълготраен началник на Дирекция „ Култура “ в Общината), Ирен Алексиева (режисьор в Драматичен спектакъл Пловдив) и художникът Станимир Видев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР