Последният официален дълъг уикенд за септември вече е тук, така

...
Последният официален дълъг уикенд за септември вече е тук, така
Коментари Харесай

Какво да правим през дългия уикенд ?

Последният формален дълъг уикенд за септември към този момент е тук, тъй че бързаме да ви представим нашите хрумвания по какъв начин да го прекарате в града (или пък не?), забавлявайки се в питейни заведения, галерии и заведения за хранене.

20 септември, петък

Българската група Oratnitza тази година празнува първия си празник в Маймунарника, с цел да отпразнуват първите си 10 годиини на сцената дружно. Oratnitza са известни с еклектичния си жанр – ловко смесват български фолклор с детайли от актуалните музикални стилове като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и други Вратите отварят в 18:00, а прожекторите на сцената светват в 21:00 – против 15лв на входа.

 Оратница Уикипедия

21 септември, събота

И тази есен Restaurant Week ще блазни небцетата ни с определено гурме и ще се организира по едно и също време в София, Пловдив и Варна. Идеята: над 50 определени ресторанта ще показват особено готови две тристепенни менюта, всяко на стойност 30 лв.. До 29 септември може да опитате някои от най-хубавите заведения за хранене в града, само че преди този момент минете през restaurantweek.bg, с цел да си запазите маса и меню.

 Найджъл Кенеди Getty

Изключителният виртуоз и ексцентричен музикант Найджъл Кенеди идва за нов концерт тази есен. Зрелищното събитие със заглавие „ Една нощ с Найджъл Кенеди” ще е на 21 септември на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Световно известният цигулар, с връх в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена, ще показа у нас селекция от обичани творби. Началото е в 20:00, а билетите са в мрежата на Eventim за 35-45лв.

22 септември, неделя

От 22 до 30 септември Седмица на скандинавското кино ще се организира в Дом на киното. Тазгодишното мото е „ Биографиите ни “, а в програмата, която може да откриете на уеб страницата на киното, влизат 13 заглавия от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия. Началото в неделя дават биографичният филм за сложния живот на детската писателка Астрид Линдгрен „ Приказка за Астрид “ от 19:00 и трагичният смут на Ларс декор Триер с присъединяване на Мат Дилън – „ Къщата, която Джак построи “ от 21:30.

 Приказка за Астрид IMDb

Ако ви се занимава с нещо по-творческо в неделя, късият курс по ситопечат върху хартия или текстил в Сито Студио (ул. Веслец 26) ще се организира от 11:00 до 18:00. Научете по какъв начин да отпечататате сами афиш, тениска или постер. Заедно с водещия Ивайло Винчев ще преминете през целия печатен развой – от нанасяне на емулсия през експониране и отпечатване, употребявайки за образец ваше лично изображение. Цената е 120лв с авансово записване на sito-studio.com или на [email protected].

23 септември, понеделник

За почивния понеделник ви предлагаме фотоизложбата на Александър Станишев в бар „ Петък “, която имате възможст да разгледате до 7 октомври. “Forever Autumn” събира градски фотографии с лъх на сантиментална есен, а самият създател споделя за нея: „ Заглавието е потиснатост, възприятие, което постоянно изпитвам и от време на време обичам. Фотографията за мен е медитация, метод да се разсея и изразя, да се покажа и да се успокоя. “

Ако обичате да планирате почивните дни и пътуванията си, ето по кое време още веднъж ще почиваме до края на годината >>>
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  5 съвета, които всеки родител на младеж би трябвало да знае Обратно в час 5 съвета, които всеки родител на младеж би трябвало да знае  Най-странните учебни правила, които важат по света Обратно в час Най-странните учебни правила, които важат по света  Детето не се храни добре в учебно заведение? Няколко съвета за справяне с казуса Обратно в час Детето не се храни добре в учебно заведение? Няколко съвета за справяне с казуса Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР