Последният клас на професор Снежина Танковска ще гостува в Народния

...
Последният клас на професор Снежина Танковска ще гостува в Народния
Коментари Харесай

Последният клас на проф. Снежина Танковска стигна до най-голямата сцена у нас

Последният клас на професор Снежина Танковска ще гостува в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Един от най-изявените театрални педагози ни напусна през 2020 година.

Снежина Танковска  " напусна " студентите си в средата на тяхното образование, само че това не попречи на надарените млади артисти да потвърдят себе си. И единствено след дни, на 25 януари, момчетата и девойките от класа на именития възпитател и режисьор, ще имат шанса да покажат майсторство на една от най-признатите театрални подиуми, а точно тази на Народния Театър.

Постановката е PETER GYNT на Дейвид Хеър. Тя е интелигентен и занимателен актуален прочит на емблематичната поема " Пеер Гюнт " от Хенрик Ибсен. С доста въодушевление и възприятие за комизъм Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като трансформира героя на Ибсен в воин на нашето време и по този начин с изострен и обезпокоителен звук изобличава недостатъци на актуалния човек и общество. 

Героят пътува през разнообразни действителни и фантазни светове, плод на неговото въображение и предпочитание да открие себе си, да надскочи своите лични граници, да усъвършенства самичък себе си. Притежава желанието, волята и силата да завладее света, да го оцвети в цветовете на своите фантазии и копнежи, само че в края на пътя идва въпросът за смисъла от положените старания, за скритото значение зад думите " бъди себе си ", за несподеленото, пропуснатото и отреченото. Това пътешестване – метафора за нашия живот, разкрива измеренията на човешкото в метаморфозите на индивида на XXI век.

PETER GYNT е една завладяваща и очарователна игра на индивида със света и на света с индивида, игра, в която разпоредбите са основани, с цел да се нарушават, досега в който към този момент няма накъде. 

" Нима животът прикрит е единствено във фантазиите?

Поне един път виж го със очите! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР