Последният филм за супергерои на Marvel Черната пантера привлече погледите

...
Последният филм за супергерои на Marvel Черната пантера привлече погледите
Коментари Харесай

История и мода зад костюмите от Черната пантера

Последният филм за супергерои на Marvel " Черната пантера " притегли погледите на киноманите и почитателите на комиксите. Не единствено сюжетът се оказа завладяващ, само че и костюмите на героите. Зад изработката на облеклата - над 1000 на брой, стои дизайнерът Рут Картър.

Нейните пътища за ентусиазъм са доста, а пресечната им точка събира в едно доста история и не по-малко новаторски фешън решения. Като стартираме от африканските племенни одежди и стигнем до ботуши на Balmain, работата на Картър несъмнено заслужава внимание.

Преди да стартира работата си по костюмите, Рут се среща задълбочено с културните обичаи на доста племена. Междувременно е в крайник с стилните трендове. В тях включва и настоящи африкански дизайнери, с цел да разбере и техния прочит на предишното.

Дизайнерката се стреми да употребява единствено платове и материали, които кореспондират с африканските обичаи. Тя преглежда и хиляди скици, от които си прави извода, че триъгълниците са един от главните претекстове. Затова и ги употребява самоуверено.

Бижутата на героите са направени особено и са съобразени с костюмите им. Всичко е ръчна направа и най-вече от дърво. Колието с триъгълниs детайл на Черната пантера пък е направено от гума. А костюмът на героя лишава няколко месеца интензивен труд.

Дизайнерката взема смелото решение да обуе различен воин - T`Challa`, с кожени сандали на марката Alexander McQueen. Това води след себе си редица насмешки, само че тя е безапелационна, че обувките са супер и подхождат доста.

Killmonger също има не едно и две дизайнерски решения в дрешника си. Героят се появява в някои от сцените с ботуши на настоящата марка Balmain. Okoye пък е с палто на Burberry, написа ELLE.

" Черната пантера " е по кината от през днешния ден, 16 февруари /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР