Последният двубой на стадион Българска армия ще изиграят днес ЦСКА-София

...
Последният двубой на стадион Българска армия ще изиграят днес ЦСКА-София
Коментари Харесай

Последен мач на Българска армия, после нов стадион с 16 000 места

Последният дуел на стадион " Българска войска " ще изиграят през днешния ден ЦСКА-София и Лудогорец. Билетите за историческия мач са разпродадени, срещата е от 17,45 часа. 

Колкото и хора да дойдат, ще има доста сълзи. Аз ще бъда един от тях, тъй като споменът си е спомен,  вчера легендата на ЦСКА и бг футбола Христо Стоичков.

Столичната дирекция на вътрешните работи за защита на придвижването в София.  Преди, по време и след осъществяване на спортната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия. На построени контролно - пропускателни пунктове ще се правят щателни инспекции на всички гости на футболния мач. Предприети са прецизни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри/. 

Ангажимент по защитата на спортната среща има частна охранителна компания, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата. При активността си те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда.

За да бъде избегнато скупчване от полицията приканват феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 15:30 часа. 
Възможно е да възникне краткотрайно усложнение в придвижването в централната градска част, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи. 
" Българска войска " е първият стадион в България със затревено игрище. Съвсем скоро ще бъде и първият в България с най-модерните тревни, поливни и екологични технологии, припомниха преди дни от ЦСКА. 

Стадион " Българска войска " в Борисовата градина ще бъде ремонтиран за 80 – 90 млн. лв.. След реконструкцията той ще е с потенциал 16 000 души и ще е напълно затрупан. Това планува планът за ремонт, който показаха от клуба през април. Автор на плана е архитектурната компания IPA. Срокът за довеждане докрай е от 18 месеца до две години. 

Реконструкция ще се прави в границите на съществуващата застроена повърхност.

Сектори Б, В, Г ще бъдат изпълнени със сглобяеми детайли, в това число трибуните. Сектор А ще е съвременна постройка на четири равнища. Там ще бъдат ситуирани ВИП боксове в три категории, музеят на клуба, почитател магазинът, зала за събития, места за хранене и други

Насипите на секторите Б и Г ще бъдат непокътнати, с цел да не се постанова унищожаване на растителността по тях. Стадионът няма да има писта, с цел да остане оборудването в настоящето строително леке. Ще бъдат отстранени и изкуствените стадиони пред бранш А. Там ще бъдат засадени 400 нови дървета, като на мястото няма да се строи нов паркинг. 

На 5 октомври беше издадено разрешителното за реорганизация на стадион " Българска войска ", само че стартирането на дейностите бе стопирано от постъпила тъжба в съда. Софийският административен съд приключи делото на 20 ноември.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР