Последният ден на юни в Германия постави температурен рекорд. Регистрирана

...
Последният ден на юни в Германия постави температурен рекорд. Регистрирана
Коментари Харесай

В Германия е отчетен температурен рекорд за юни

Последният ден на юни в Германия сложи температурен връх. Регистрирана е измерената най-висока до момента температура за месеца - 38.9 градуса по Целзий, измерена в западната провинция Райнланд-Пфалц, оповестява Българска телеграфна агенция.

Така бе строшен върхът подложен в сряда, когато в източните провинции Саксония и Бранденбург бяха регистрирани 38.6 градуса. Очаква се температурите в страната да стартират да падат идната седмица.

След шест дни на нетипични юнски жеги в Западна Европа температурите започваха да падат тук-там още през днешния ден. Във Франция, където имаше температурен връх, подложен в петък от 45.9 градуса в южната част на страната, през днешния ден температурите спаднаха с десетина градуса в Париж и в северозапада. Но френския изток продължава да се изтезава от жеги и термометрите регистрират и през днешния ден сред 36 и 37 градуса на някои места.

В Италия също се връщат по-нормални температури. Максималните са 37 и 38 градуса, а в северната част довечера се чакат и стихии. От сряда метеоролозите дават обещание същинска хладина там.

В Испания над 700 бойци, стотици пожарникари и самолети-цистерни, хеликоптери и противопожарна техника вземат участие в потушаването на няколко пожара в централната и североизточната част на страната, където температурите са към момента 42 градуса по Целзий.

Дори в обичайна си неделна молитва папа Франциск загатна за жегите и сподели, че се моли за тези, които пострадаха най-вече от последствията от тази жега. Той загатна възрастните, болните и строителните работници
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР