Последните седмици получихме повече информация и от ДАНС, и от

...
Последните седмици получихме повече информация и от ДАНС, и от
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в остра схватка за ЧЕЗ! Делян Добрев разкри какво може да направи държавата за сделката

" Последните седмици получихме повече информация и от ДАНС, и от институциите, които са следили процеса с ЧЕЗ и няма особени терзания поради закона за енергетиката, посредством който КЕВР дава неповторими благоприятни условия да бъдат следени тези неща ". Това изясни Делян Добрев от ГЕРБ в студиото на " Панорама " във връзка договорката с ЧЕЗ.

" Това е договорка, която се договаря в Чехия, даже не се оповестява за нея в България. В медиите излизаше информация за участниците. За мен компанията, която завоюва е непозната. До колкото знам към този момент има подписан контракт с този покупател. Купувачът, в лицето на Върбакова и нейния екип, изясни пред комисия в Народното събрание по какъв начин ще се случат нещата и има период от 9 месеца да се случи всичко. 30% ще бъдат личен капитал, а другото ще бъде на заем. Това е обикновено ", добави Добрев, отговаряйки на въпроса за какво нито той, нито Борисов са знаели за договорката.

" Чухме апели за незабавна смяна в закона на енергетиката, с които да се даде пълномощия на регулатора. Той към този момент има големи пълномощия ", натърти Добрев и добави, че не е нужна смяна в закона поради договорка на две частни компании.



Бойко Василев попита Добрев за какво бяха всички приказки за гадове и метежи. " Вие ме цитирахте в самото начало, защото бях от първите реагирали. Аз самият мислех, че е подправена вест, защото не знаех нищо за тази компания. Бях я виждал измежду участниците, само че в никакъв случай не знаех нищо повече за договорката. Ако знаех, щях ли да я нарека " подправена вест ". Ние от ГЕРБ доказахме, че нямаме нищо общо с ЧЕЗ, макар обвиняванията ", побърза да изясни депутатът от ГЕРБ.

Водещият даде думата на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия по същата тематика, като попита дали ГЕРБ не се пробват да заловен Българска социалистическа партия в битка, която припомня на айкидо трик:

" Не знам тъкмо каква им е битката, само че е значимо в Народното събрание да има разговор, откакто има такава договорка с непрозрачно финансиране, обвързвана с непознати лица. За нас това е стратегическа инфраструктура, която доставя с електричество толкоз доста хора. Скандалът мина границите на нашата страна. Получихме документ, който се засекрети. Уж беше от чешкия министър председател, след това той отхвърли, бил от представителят му, той отхвърли и най-после отново нищо не се разбра. Това били просто писма, на които се желал отговор. Това е образец за неспособността на страната да отбрани българските жители. Чешката компания ЧЕЗ е държавна компания и може да има диалози сред министър председателите и да се схванат кое е най-хубаво за двете страни ", изясни Стойнев.



" Ние към момента не знаем кой е същинският притежател. Чува се, че Върбакова обикаля постройката на ЧЕЗ и привиква шефове без даже да е доказана тази договорка, което е извънредно неприемливо. Ние даже можем да измием облика на Гинка Върбакова, в случай че успеем да създадем нещата като хората. В България всички знаем кои са богатите хора. Знаете, че от данъчна позиция това е изцяло ясно. В един момента идва Гинка Върбакова и всички са в потрес ", добави той, като акцентира, че Българска социалистическа партия въпреки всичко е съпротива и има право да изкаже друго мнение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР