Последните проливни дъждове в Добричкия регион нанесоха още щети в

...
Последните проливни дъждове в Добричкия регион нанесоха още щети в
Коментари Харесай

Проливни дъждове в Добричкия регион нанесоха още щети в масивите с пшеница

Последните проливни дъждове в Добричкия район нанесоха още вреди в масиви с пшеница.

Изсипалите се 70 литра на квадратен метър единствено за два часа в община Крушари наводниха полета и удариха посевите с градушка край селата Александрия и Коритен.

Пожарникари са избавили 1000 декара пшеница в Новозагорско

Браншовикът разяснява, че развиването на хлебната просвета в района през тази стопанска година е по допустимо "най-лошия сюжет " - суша през цялата година и дъждове на прага на жътвата.

В Добричка област, която обичайно е водач в страната в производството на зърно, бяха засети към 1 245 000 декара с пшеница, само че след безснежната зима и рисковото засушаване има пропаднали полета в крайморските общини Шабла, Каварна и Балчик. Чакаме дъждовете да спрат и земята да изсъхне, с цел да стартира прибирането на реколтата, добави ръководителят на НАЗ.

По думите му още преди времето да се скапе е имало подготвени площи за беритба. Дъждовете са спрели и почналото прибиране на ечемика край морето. Костадинов разяснява,че сламата в пшеничените полета е почерняла от влагата, а какви ще бъдат добивите и качеството на зърното ще може да се каже, когато комбайните стартират работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР