Последните оценки показват, че всяка година се раждат около 4500

...
Последните оценки показват, че всяка година се раждат около 4500
Коментари Харесай

Първите малки сив тюлен през зимата, родени в най-голямата колония в Англия - и как да ги видите

Последните оценки демонстрират, че всяка година се раждат към 4500 дребни, заяви Националният концерн.

През 2001 година единствено 25 раждания на тюленчета са регистрирани на плажа, само че се чака 180 пъти повече от този брой да се родят сред в този момент и средата на януари.

Националният концерн сподели най-хубавия метод за разглеждането на колонията на сивите тюлени е с лодка, с туроператори, основани на Морстън Куей в Норфолк.

Тръстът споделя, че също по този начин е допустимо да разгледате колонията, като се разноските пешком от Клей Бийч.

Смята се, че разширението на колонията се дължи на изобилието от риба, с която се хранят сивите тюлени в Северно море, и неналичието на естествени хищници.

Изображение: Снимки: Национален концерн

Националният концерн сподели, че неговите рейнджъри а доброволците играят основна роля в поддръжката на тюлените, като поддържат постоянно наличие на плажа.

Това оказва помощ да се предотврати безпокойството на тюлените и дава опция на рейнджърите и доброволците да споделят информация с посетителите.

Рейнджърите оказват помощ за поддържането на плажа чист през цялата година, с цел да предложат гостоприемна среда за тюлените.

Прочетете повече:
Полицията ще ускори патрулите в горещите точки на тюленчета след мятане на камъни
Рядко кученце на сив тюлен с напълно черна четина, намерено в Корнуол

През септември доброволци помогнаха, като почистиха измита пластмаса и други боклуци от сектор от две благи от Blakeney Point.

Рейнджърите ще могат да следят извънредно деликатно по какъв начин се оправят сивите тюлени тази година, като употребяват камера за отдалечено наблюдаване, която ще обезпечава непрестанно видео онлайн от сърцето на колонията.

Изображение: Сив тюлен крава с дребното си. Снимки: Национален концерн

Дънкан Халпин, рейнджър от Националния концерн на северното крайбрежие на Норфолк, сподели: „ Колонията на сивите тюлени е в ранен стадий на основаване за тази година и ние чакаме с неспокойствие да проследим напредъка на колонията и нейните нови дребни тази зима.

„ През идващите месеци Blakeney Point ще бъде затрупан със сиви тюлени, защото към 4500 крави тюленчета излязоха на брега, с цел да имат своите дребни. < /p>

„ Това е спираща дъха панорама и е удостоверение за капацитета на нашия морски живот да процъфтява, когато са налице подобаващите условия и отбрана от безпокойствие. “

Сивите тюлени към Англия може да се откри и по оголените скалисти северни и западни крайбрежия. Те също се появяват в югозападната част и по западното крайбрежие на Ирландия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР