Последните няколко години показаха, че тясното партньорство е важно, но

...
Последните няколко години показаха, че тясното партньорство е важно, но
Коментари Харесай

След победата на Ердоган: Манфред Вебер настоява да се прекрати процесът по присъединяване на Турция към ЕС

" Последните няколко години демонстрираха, че тясното партньорство е значимо, само че никой не желае Турция да стане пълновръстен член на Европейски Съюз - нито Турция, нито Европейски Съюз ", съобщи Манфред Вебер в изявление, оповестено в издания на немската медийна група " Функе ".

 

" Трябва да прекратим този развой, тъй като той повече пречи на по-добрите връзки, в сравнение с ги поддържа ", безапелационен бе Вебер.

 

Той изрази мнение, че изключително за постигането на мир сред Украйна и Русия, а също за миграционната политика, икономическата рационализация и кипърския въпрос, ни е нужно съдействие.

 

" Сега Ердоган би трябвало неотложно да се съгласи с участието на Швеция в НАТО ", посочи той.

Припомняме, че Кипър е разграничен от 1974 година след гръцки прелом и турска военна намеса. Многобройните посредничества на Организация на обединените нации за превъзмогване на разделянето не се увенчаха с триумф. Кипър е член на Европейски Съюз от 2004 година, само че законите и наредбите на съюза се ползват единствено в южната част на страната, в която има гръцко болшинство.  

 

Турция наложи несъгласие на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, като стимулира своето решение на отсъствието на ангажираност на Стокхолм в битката с " терористичните организации ", като Анкара засяга най-много Кюрдската работническа партия (ПКК).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР