Последните месеци състоянието на затворника рязко се влошава и медицинските

...
Последните месеци състоянието на затворника рязко се влошава и медицинските
Коментари Харесай

За Него Сълзи Няма. Преди Малко Умря Един От Най-Мразените Българи

Последните месеци положението на пандизчията внезапно се утежнява и медицинските заведения към този момент не желаят Шахънов бъде настаняван там, още повече, че през 2013 той прави опит за бягство от болнична стая. През последните седмици за тежкото му положение са помагали само в пандиза, където са му поставяли системи.

В интервала от 29 декември 2002 година до 18 февруари 2009 година Николай Шахънов е арестуван във Варненския затвор по отношение на няколко групи наказателни производства за кражба и за ликвидиране, осъществено в хода на обир при отегчаващи виновността условия. През ноември 2004 година той е наказан на пожизнен затвор.

До 2009 година лежи във Варненския затвор, като през това време внася няколо тъжби в съдилищата за неприятни условия зад решетките. На последна инстанция, магистратите одобряват единствено един от петте му желае за обезщетение, само че Шахънов завежда дело пред Европейския съд по правата на индивида, където печели и страната ни е наказана да му заплати 7000 евро поради унизителните и нечовешки условия.

След това той е изместен да излежава присъдата си в Пловдив.

В края на предходната година Николай Шахънов бе завел дело в Административния съд в Пловдив, като настояванията му бяха да не бъде оковаван по време на конвоиране и лежане в болнични заведения. Това му предпочитание обаче не бе задоволено.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР