Последните клинични опити с ваксина за коронавирус, разработена от „Астра

...
Последните клинични опити с ваксина за коронавирус, разработена от „Астра
Коментари Харесай

"Астра Зенека" спря третата фаза на изпитанията на ваксината срещу Covid-19

Последните клинични опити с ваксина за ковид, създадена от „ Астра Зенека “ и Оксфордския университет, бяха прекъснати откакто участник в тях получи нежелана реакция и се разболя.

Разработваната от „ Астра Зенека “ и университета в Оксфорд ваксина против Covid-19 е считана за една от най-напредналите и най-надеждните от всички останали разработки по света и опитите с нея се наблюдават от близко с огромен интерес. Изпитанията към този момент са в заключителната трета фаза, като вземат участие към 30 000 доброволци освен от Англия. Сайтът „ Стат Нюз “, който първи популяризира новината за случая с участник в опитите означи, че не са известни детайлности за получените странични реакции, само че упованията са той да се възвърне.

От „ Астра Зенека “ споделиха, че това е рутинно преустановяване на опитите при появило се нежелано заболяване, което ще разреши да се напарви изчерпателен разбор на данните.

Междувременно зачестилите случаи на заразявания с Covid-19 във Англия накараха управляващите да затегнат ограниченията, като от понеделник няма да се разрешава събиране на повече от 6 души в Англия. Глоби от 100 паунда чакат нарушителите.

В отговор на рецензиите, че нуждаещите се все по-трудно съумяват да си уредят тест, министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че от ден на ден хора, които нямат признаци си вършат проби, а това претрупва системата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР