Последните изследвания на Apple за изпълнението на големи езикови модели

...
Последните изследвания на Apple за изпълнението на големи езикови модели
Коментари Харесай

Изследванията на Apple за AI сигнализират за амбиция да настигне съперниците си в големите технологии

Последните проучвания на Apple за осъществяването на огромни езикови модели на смарт телефони оферират най-ясния сигнал до момента, че производителят на iPhone възнамерява да настигне съперниците си от Силиконовата котловина в региона на генеративния изкуствен интелект.

Документът, озаглавен „ LLM in a Flash “, предлага „ решение за настоящо изчислително усложнение “, пишат неговите откриватели.

Неговият метод „ проправя пътя за дейно извеждане на LLM на устройства с лимитирана памет “, споделиха те. Изводът се отнася до това по какъв начин огромните езикови модели, огромните складове на данни, които зареждат приложения като ChatGPT, дават отговор на поръчките на потребителите. Чатботовете и LLM нормално работят в големи центрове за данни с доста по-голяма изчислителна мощ от iPhone.

Документът беше оповестен на 12 декември, само че притегли по-широко внимание, откакто Hugging Face, известен уебсайт за откриватели на AI, с цел да покажат работата си, го акцентира късно в сряда. Това е вторият д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР