Последните години никак не вървят добре за модната марка Victoria`s

...
Последните години никак не вървят добре за модната марка Victoria`s
Коментари Харесай

Затъването на Victoria`s Secret продължава - slava.bg

Последните години по никакъв начин не вървят добре за стилната марка Victoria`s Secret. През 2019 година беше оповестено, че тя стопира с годишното си шоу, което постоянно се превръщаше в централна тематика освен в стилната промишленост.

Едни от най-известните модели са взимали присъединяване в дефилето, както и много известни музикални звезди са били канени, с цел да изпълнят шлагерите си. Шоуто се предаваше по малкия екран, където приковаваше милиони фенове към екрана.

Всичко това обаче завърши преди година, когато през август месец моделката Шанина Шейк разгласи, че последното шоу на ангелите на Victoria`s Secret се е провело през 2018 година. Тогава беше обявено, че най-вероятно марката ще се насочи към онлайн платформи, с цел да промотира своите дизайни, само че това по този начин и не се случи.

Сега още един удар се задава към компанията. Според Wall Street Journal, изпълнителният шеф Лесли Уекснър счита да се отдръпна от поста си и даже да продаде отчасти или изцяло Victoria`s Secret. Милиардерът към този момент 57 години е отпред на L Brands, чиято благосъстоятелност е и стилният бранд.
82-годишният Уекснът съумя да изведе Victoria`s Secret до върха през 2015 година, когато тя бе оценена на 29 милиарда $. През последните години обаче тази цифра стартира да пада с големи темпове и сега тя е едвам 6 милиарда

Това е следващата тягост, обвързвана с стилната компания. През годините магазините ѝ в разнообразни елементи на света започнаха да затварят и облагите ѝ доста понижиха. Шоуто на ангелите пък беше подложено на критика поради неналичието на модели, представящи друга полова или полова ориентировка.

През 2018 година пиарът на Victoria`s Secret Едуард Разек разгласи пред „ Vogue “, че на техния подиум в никакъв случай няма да стъпи трансджендър модел, тъй като не се вписвал в визията за „ фикция “. Веднага по-късно той беше освободен от поста си, а малко след него напусна и тогавашният изпълнителен шеф Ян Сингер.

Лесли Уекснър пък беше необятно подложен на критика поради околните си връзки с Джефри Епстайн, който беше наказан за полово посягане и на 10 август 2019 година се самоубива в килията си. Изпълнителният шеф на Victoria`s Secret незабавно излезе с формален отговор и съобщи, че доверието му в нарушителя е било несправедливо.

Какво ще се случи с стилната марка следва да разберем, само че едно е несъмнено – измененията за Victoria`s Secret ще продължат.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР