"Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение

...
"Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение
Коментари Харесай

Над 124 000 българи имат оръжие за самоотбрана

"Последните две години установихме неефикасен надзор на Министерство на вътрешните работи във връзка с разрешителните за оръжие. Имаше стотици разрешителни с изминал период.
Общият брой на оръжията в страната с позволение е над 340 000. Над 124 000 се държат от физически лица за самозащита, като измежду тях няма регистрирани ловци ", съобщи в студиото на "Здравей, България " по Нова тв зам.-главният прокурор Ася Петрова.

По думите й обаче липсва обединен електронен указател на разрешителните. А това попречило работата на Министерство на вътрешните работи по надзор на лицата, притежатели на оръжие.

Запитана дали в действителност прокуратурата ревизира "Мис България " 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: "Наистина има подаден сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е подаден от Николай Бареков по отношение на провеждането на състезанието ".

Тази сряда стартира процесът за разграбването на КТБ. Специализираната прокуратура работи по случая. А преди няколко дни основният прокурор Сотир Цацаров се срещна със своя сътрудник - основния прокурор на Сърбия. По време на срещата е подписано съглашение за съдействие сред двете прокуратури и по наказателни каузи.

"Параметрите по това съглашение не касаят съответни каузи, обвинени лица или подсъдими лица ", посочи зам.-главният прокурор Ася Петрова.

Прокуратурата ревизира и какъв брой са рисковите язовирите у нас.

"При язовир "Огняново " констатирахме следния проблем - прекачване на отговорност сред разнообразни институции, неиздаване на акт за публично-държавна благосъстоятелност, както и непредприемане на ограничения за ремонт на стената ", добави зам.-главният прокурор Ася Петрова.

Тя разяснява и делото "Килърите ".

"Делото "Килърите " мина в историята. Факт са влезлите в действие неоправдателни присъди без право на обжалване във връзка с трима от подсъдимите - Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам задоволство от финала на този проблем ", разяснява Ася Петрова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР