Последните две години България се управлява от форма на управление,

...
Последните две години България се управлява от форма на управление,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Таван на цените е доказана мярка – работи в европейските страни, ще даде резултат и в България

„ Последните две години България се ръководи от форма на ръководство, която е по ръба на българската Конституция – от служебни кабинети, които нито са избирани от хората, нито имат някаква форма на отчетност, защото няма работещ парламент. Това води до основаване на чувство за непредставителност в огромна част от българското общество, а резултат от това е ниска изборна интензивност и серпантина от избори, на която ставаме очевидци през последните две години. В България има редици рецесии: икономическа, финансова, обществена, духовна. Пътят за решение на тези рецесии е решение на политическата рецесия. Това може да се случи на първо място с разговор сред политическите партии. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листите на социалистите във Враца и Хасково – Атанас Зафиров в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
Той изрази желанието на социалистите в идващото Народно заседание да бъдат политическата партия, която ще постави най-големи старания България да образува работещо държавно управление и устойчиво Народно заседание. Зафиров съобщи, че Българска социалистическа партия ще продължи да демонстрира политическа отговорност и политическа самодейност и напомни, че предното Народно събрание стартира да действа точно с помощта на такава самодейност от страна на Българска социалистическа партия и съдружните им сътрудници.
„ Ние желаеме да предложим тематики, които събират българското общество, а не ги разделят. Затова се опитахме в предходния парламент да изведем четири целта, които би трябвало да са на дневния ред на всяка една от партиите и всяка една от тях да застане зад тях – това са ускорено приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност, ускорено приемане на България в Шенген, приемане на бюджет – страната трети месец работи с бюджет от предходната година и това блокира целия обществен живот в страната, както несъмнено и правосъдна промяна. Това са нещата, които могат да бъдат една основа за диалог и разговор “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия и уточни, че след изборите партията ще направи вътрешнопартийно допитване за това с кого да ръководи. 
Зафиров показа и ограниченията за битка с инфлацията, които предлага партията, като уточни, че повишението на лихвени проценти, по-ниският бюджетен недостиг и рязане на приходи, е неприложимо сега в България, поради обстановката, в която се намира в страната. „ Това значи в допълнение обедняване, по тази причина преди всичко, ние предлагаме налагане на таван на цените, какъвто към този момент беше прибавен в редица европейски страни. Това е мярка, която незабавно дава резултати и би се отразила на благосъстоянието на българските жители. На второ място, предлагаме Закон против спекулата, както и поощряване на родното произвеждане като тласък за понижаване на инфлацията с ограничението на нерегламентирания импорт “, изясни той.
„ С тази далавера, с тези картелни съглашения, с тези цени на малка/голяма потребителска кошница, българските жители не могат да оцелеят. И още повече, че това е потвърдена мярка, като сложихме таван на цената на електрическата енергия, незабавно се успокои пазарът и семействата минаха през рецесията. Това работи в няколко европейски страни, няма причина да не работи в България. Трябват незабавни ограничения незабавно “, добави Атанас Зафиров.
Социалистът разяснява и позицията на Българска социалистическа партия по отношение на войната: „ Служебното държавно управление през днешния ден споделя едно, на следващия ден – друго. Предното Народно събрание взе неверно решение за предоставяне на оръжие на Украйна и считаме, че това би трябвало да бъде променено и ще е едно от нещата, които ще променим в идващото Народно заседание. Решението на военния спор е разговор, мир, търсене на ходатайство “, безапелационен бе той. 
Зафиров разяснява и така наречен „ триъгълни покупко-продажби “, като напомни отчета на Министерството на защитата, който ясно посочваше, че България не е в положение да извърши това, което се желае. „ Ясно беше, че така наречен „ триъгълни покупко-продажби “ няма да сработят, те и не сработиха, тъй че какво остана в последна сметка – един недостиг и нищо отсреща. Още тогава предупреждавахме, че тази благовидна обвивка, в което беше обгърнато това решение и беше обвързано с модернизацията и превъоръжаването на българската войска, се прави, с цел да се вземи едно политическо решение. Видя се, че това не работи. “
„ Показахме, че можем да увеличим приходите на българските жители и това ще продължи да бъде на нашето внимание. Доходи, приходи, приходи – номер 1 в интегралната бюлетината, номерът на спечелилите “, сподели на край зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР