Последните действия на администрацията на Джо Байдън за връщане на

...
Последните действия на администрацията на Джо Байдън за връщане на
Коментари Харесай

Давос приветства връщането на САЩ към глобалните съюзи и организации

Последните дейности на администрацията на Джо Байдън за връщане на Съединени американски щати към световни съюзи и организации евентуално ще бъдат приветствани от общността в Давос. Въпреки това Съединени американски щати са надалеч от превъзмогването на локалните провокации, в това число и битката с епидемията от ковид. Това съобщи пред Си Ен Би Си президентът на  Световния стопански конгрес Борге Бренде. Днес стартира  Световният стопански конгрес в Давос, който ще се организира от 25 до 29 януари в онлайн формат.

„ Вече има нови сигнали от страна на администрацията на Съединени американски щати по въпросите с климата, в това число връщането в Парижкото съглашение, както и търсене на способи за преобразяване на американската стопанска система в такава с ниски въглеродни излъчвания. Тези стъпки, дружно с решението да бъда анулирано излизането на страната от Световната здравна организация, се одобряват добре “, разяснява той.

„ Все още обаче сме в обстановка, в която има геополитически борби. Светът е разлъчен. Ще забележим по какъв начин връзките сред Съединени американски щати и Китай ще се развият през идните години “, разяснява Бренде.

Някои политически анализатори дефинират връзките сред Съединени американски щати и Китай като най-важното геополитическо предизвикателство пред администрацията на Байдън. Новият президент на Съединени американски щати има доста проблеми и на локално равнище, като самият той пое уговорката да сплоти нацията, чието разцепление набъбна през последните четири години.

„ Действителността е, че ние към момента сме изправени пред поляризиран Съединени американски щати. Не мисля, че Съединени американски щати са вън от заплаха и във връзка с пандемията. Данните са настина, в действителност неприятни. Първите 100 дни на Байдън ще бъдат доста сложни, само че аз считам, че той има доста умел екип в своя кабинет. “, сподели Бренде.

В момента Съединени американски щати имат най-големия брой доказани случаи на инфектирани с COVID-19 и на умряли от вируса. Повече от 419 хиляди души са изгубили борбата с заболяването в Съединени американски щати, като общият брой на записаните случаи прескочи прага от 25 млн. В момента в страната тече огромна имунизационна акция.

„ Мисля, че има светлина в края на тунела, частично поради разпространяването на имунизациите. Това обаче лишава време. Надяваме се, че новите разновидности на вируса не са устойчиви на вируса “, разяснява Бренде.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР