Последните данни за световната банкова система показват, че през изминалата

...
Последните данни за световната банкова система показват, че през изминалата
Коментари Харесай

Клиентите на американските банки изтеглиха над $1.5 трилиона за 12 месеца

Последните данни за международната банкова система демонстрират, че през миналата година от банковите сметки са изтеглени обилни суми пари.

Според най-новите данни на Федералния запас на Сейнт Луис в границите на една година от американските банки са изтекли депозити на стойност $605 милиарда.

Освен това съвкупните депозити в банките във Франция, Германия, Испания, Италия, Бенелюкс и скандинавските райони са намалели с почти $950 милиарда за интервал от 12 месеца, както сочат данните , събрани от S&P Global Market Intelligence. По този метод общото приключване на депозити в тези страни възлиза на $1.55 трилиона.

Според скорошен отчет на Yahoo Finance главен принос за намаляването на облагите на американските банкови колоси в този момент имат заможните клиенти. През второто тримесечие на тази година JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America и Citi означиха отлив на клиенти в своите отдели за ръководство на благосъстоянието.

Данните на Curinos разкриват, че както при ръководството на благосъстоянието, по този начин и при корпоративните сметки се следи 13% понижение на депозитите от началото на годината до юли.

За да останат конкурентоспособни на сметките на паричния пазар, които през миналата година означиха приток на стотици милиарди долари, това лято и четирите банки вкараха нови предложения за спестовни сметки със документ за депозит (CD).

Тези старания наподобява са обещаващи. Според Curinos приключването на институционални депозити от огромните американски банки е спряло през юли, макар че данните за август към момента не са оповестени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР