Последните данни за разпространението на коронавируса в България:Жена от Видин

...
Последните данни за разпространението на коронавируса в България:Жена от Видин
Коментари Харесай

ОБЗОР: 10 дни ваканция за учениците в Пловдив

Последните данни за разпространяването на ковид в България:

Жена от Видин умря, до момента в който чака кола за спешна помощ. Според околните ѝ незабавният екип е дошъл след  35 минути, само че към този момент е било късно. Жената излизала от работа, станало ѝ неприятно и паднала на земята. Колегите ѝ незабавно се обадили на телефон 112, само че тя не дочакала помощта и умряла пред очите им.

Случаят с криптобанката в Съединени американски щати е завършил. Разследването също завършва със съответните санкции и излизането на компанията от Съединени американски щати, заяви основният изпълнителен шеф на Американска комерсиална камара у нас Иван Михайлов.

Организираните почитатели на Ботев Пловдив приканиха в отворено писмо общинските съветници на града неотложно да предизвиквате свикването на изключителна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде признато решение, с което категорично да се укаже на кмета на Община Пловдив обезпечените спомагателни 12 млн. лева за дотъкмяване на строителството на стадион „ Христо Ботев ” да бъдат разходвани целево и предпочитано за цялостното създаване на козирката на стадион „ Христо Ботев ”. Фенове приканиха Общината да спре и заплащанията по градежа на стадиона.

Пребитият секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков беше опериран през днешния ден. В същото време външният министър на Северна Македония Буяр Османи разгласи, че българските клубове в страната би трябвало да се преименуват.

Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на ръководителя на Сметната палата, тъй като тя би трябвало да стартира с приемането на правила за избор на нов началник. Това съобщи отстраненият ръководител на най-висшата одитна институция у нас Цветан Цветков.

Вълната от неодобрение против повдигането на цените от мобилните оператори и множеството тъжби от жители, които търсят подпомагане против идно индексиране докара до сезиране на Комисията за отбрана на потребителите и молба към операторите за преразглеждане на решенията си. 

Президентът Румен Радев посрещна на летище Пловдив федералния канцлер на Република Австрия Карл Нехамер, който е на публично посещаване у нас по покана на президента.

Млада жена е в болница с заплаха за живота след злополука сред селата Брягово и Искра. По предварителни данни, към 10.30 ч. в петък лек автомобил „ Рено “ навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснал в товарен автомобил „ Ивеко “, след което и двете моторни транспортни средства излезли отвън пътното платно. В тежко положение за оказване на здравна помощ е откарана 26-годишната шофьорка на колата.

Агресивен мъж от Йоаким Груево бе арестуван от полицията, като към 22.30 ч. в петък униформените се отзовали на сигнал за зародила кавга в селото. На място било открито, че при счепкване юноша нанесъл побой над собствен комшия. Потърпевшият е прегледан от лекарски екип и освободен за домашно лекуване.

Възрастен мъж е умрял на място, откакто се е хвърлил върху релсите пред трен, идващ от Пловдив във Варна. Трагедията е станала малко преди на жп гарата в морския град в неделя към 17.30, потвърдиха от пресслужбата на полицията.

Учениците в Пловдив и региона излизат в грипна почивка! Това оповестиха преди минути след съвещание на Областния действен щаб и Регионалната здравна ревизия. Ваканцията ще продължи 5 образователни дни - от 25 до 31 януари в това число.

След спецакцията на криминалисти от Трето Районно на 19 януари  е арестуван 25-годишен пловдивчанин, поради нелегално произвеждане на дрога. Младият мъж е хванат в жилището си в миг на подготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество конфискувана подготвена субстанция е към 270 грама и 40 мл синтетичен канабиноид от нов тип, както и принадлежности, уреди и разнообразни субстанции, употребявани в така наречен " готвене " на дрогата.

На 22-и януари, на 84–годишна възраст умря огромният български оперен артист, режисьор и възпитател проф. Павел Герджиков.

Група деца се сбиха пред столичен търговски център в неделя.

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) не е внесла в период дължимата държавна такса за касационно обжалване по решение на Административен съд София – град, което касае наетите от „ Евролаб 2011 “ ЕООД пространства на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

И област Ямбол разгласи грипна зараза, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Срокът на епидемиологичната конюнктура е продължен на няколко места:

Издадоха 381 акта и 2200 санкции с фиш за една седмица в Пловдивско, оповестиха от полицията. Хванатите зад кормилото след приложимост на алкохол са 25-ма, 11 са били под влияние на наркотични субстанции, а 10-ма – неправоспособни.

Окръжна прокуратура-Пазарджик повдигна обвиняване през днешния ден против 27-годишен мъж, поради обир на пари от вкъщи на самотно живееща стара жена  в Пазарджик.

Сноубордистът Петър Гергьовски завоюва сребърен орден на Европейския юношески зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия (Италия).

Около 17.25 часа на 22 януари жена съобщила в полицията, че е била ранена с нож от мъжа, с който живее на фамилни начала в Сливница.

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, предизвикал гибел на животни, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.  Разследването почнало в неделя след подаден сигнал на тел. 112. Mъж бил видян покрай село Айдемир да влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Сигнал за видяна морска мина в морето в региона на шабленското село Тюленово е подаден на тел. 112 в понеделник.

14-годишно момче стреля с въздушна пушка до магазин в Ботевград.

25-годишен жител на Киргизстан е прободен в гърдите с нож в местността Турлата край Троян в събота. В районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи - Троян е формирано досъдебно произвеждане за причиняването на междинна телесна щета на Н. А., който има статут " дълготрайно пребиваващ ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР