Последните данни, предоставени от компанията, занимаваща се с блокчейн анализи,

...
Последните данни, предоставени от компанията, занимаваща се с блокчейн анализи,
Коментари Харесай

Месечният обем на Биткойн надмина средногодишния – защо това е бичи сигнал?

Последните данни, предоставени от компанията, занимаваща се с блокчейн разбори, Glassnode, разкриват завладяващо развиване в света на Биткойн търговията.

Средномесечният размер на търговията с Биткойн към този момент е надхвърлил средногодишния си размер – наклонност, която не е записана от времето на срутва на LUNA.

Този индикатор за размера на търговията се отнася до общото количество Биткойн, което се реалокира в блокчейна от вложителите.

Високата стойност на тази метрика демонстрира забележителен брой монети, които се търгуват в мрежата, което допуска интензивно присъединяване на търговците на пазара. Обратно, ниските стойности демонстрират минимална настояща интензивност, което свидетелства за липса на интерес към актива измежду вложителите.

Графиката, илюстрираща 30-дневната елементарна пълзяща междинна (SMA) на размера на търговията с Биткойн дружно с 365-дневната SMA, дава образни доказателства за тази наклонност. Графиката ясно изобразява неотдавнашното повишаване на 30-дневната SMA, което демонстрира нараснала интензивност в мрежата.

Този скок в размера на транзакциите съответствува със забележителното повишаване на цената на Биткойн, която надвиши границата от $31,000. Ценовите ралита нормално притеглят вниманието и вълнението на вложителите, което води до увеличение на размера на търговията. В резултат на това месечният междинен размер на търговията настигна 365-дневната SMA и леко я пресече, което значи, че към този момент е надхвърлил междинния размер за миналата година.

Струва си да се означи, че последният път, когато тези две линии демонстрираха сходен модел, беше в интервала на срутва на LUNA. С изключение на този къс епизод, 30-дневната SMA на индикатора за размера на търговията поредно остана под 365-дневната SMA през целия мечи пазар и последвалото рали, наблягайки исторически ниските равнища на интензивност през този интервал.

Настоящото секване на двете линии обаче допуска евентуална смяна на тази наклонност, за разлика от случилото се по време на срутва на LUNA. Повишаването на мрежовата интензивност като цяло е положително предсказване за Биткойн, което демонстрира растеж в потреблението.

Предишните забележителни покачвания на актива бяха съпроводени с възходящи размери на търговия, защото устойчивите ценови придвижвания изискват интензивно присъединяване от страна на търговците.

Графиката също по този начин акцентира сходно секване сред месечните и годишните SMA на размера на търговията с Биткойн по време на построяването на бичия растеж през 2021 година, което в допълнение акцентира евентуалното значение на това настоящо развиване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР