Последните данни от Турци са, че жертвите на са 32

...
Последните данни от Турци са, че жертвите на са 32
Коментари Харесай

Седмица след труса: Баща обикаля болници в търсене на дъщеря си, извадена от руините


Последните данни от Турци са, че жертвите на са 32 хиляди. За оживелите в лагера в Адана е време за обяд, който е раздаван от доброволци, предават специфичните пратеници на bTV в Турция Гергана Венкова и Явор Владимиров

Вече седмица Тунахан обезверено търси щерка си. След 12 часа под бетона 12-годишната Амине е избавена.

Тунахан, татко на Амине
Снимка: Редакторски екип


„ Улицата беше задръстена от срутени здания. С одеяло я отнесохме до булеварда и с кола до болничното заведение в Антакия. Последно я видях когато хеликоптерът я отнесе, без да знаем накъде “, изясни бащата Тунахан.

Той добави, че щерка му е била доста набожна.

Седмица след труса: Баща обикаля лечебни заведения в търсене на щерка си, извадената от руините
Снимка: Редакторски екип


„ Щом доближиха до нея първите ѝ думи бяха – „ Не ме гледайте, не съм покрита “, а след това помоли екипите да спасят вуйна ѝ “, добави Тунахан.

В първите часове след труса не е имало време за регистрация на хилядите потърпевши, които са идвали в болничното заведение в Антакия, споделя фамилията.

„ Вместо да умрат, до момента в който чакат, насочваха ранените непосредствено за помощ. Търсим Амине към този момент в пета болница. Вчера открихме водача, той е безусловно сигурен, че я е докарал в Адана. Чакаме да ни кажат тук ли е “, изяснява Невзад, чичо на 12-годишното момиче.

Невзад, чичо на 12-годишната Амине
Снимка: Редакторски екип


Братът на Амине също е изваден, само че неподвижен.

В засегнатите региони всички чакат. Чакат избавление, телата на околните си или информация какво се случва с жилището им. Приемат екипа на bTV с отворено сърце във краткотрайния си дом.

Седма нощ Фахрие и фамилията ѝ са на палатка. Вътре има одеяла, надуваем дюшек и дребното, с което са избягали след труса.

Фахрие от Адана, Турция
Снимка: Редакторски екип


„ Вечерите е студено, само че ние сме добре. Все още има наши сънародници под отломките. Вече даже не гледаме в интернет. Постоянно плачем като забележим какво е там. Ние тук сме добре. Има къде да стоим, да легнем. Като виждам останалите - ние сме доста добре. Бог да им оказва помощ “, разяснява Фахрие.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР