Последните четири години, докато управлявахме ние, България беше фаворитът на

...
Последните четири години, докато управлявахме ние, България беше фаворитът на
Коментари Харесай

Борисов: Последните 4 г., докато управлявахме ние, България беше фаворитът на Балканите

Последните четири години, до момента в който управлявахме ние, България беше любимецът на Балканите. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи от партията, които бяха пристигнали да го поздравят за рождения му ден, оповестяват от пресцентъра на партията.

Борисов заяви, че Зоран Заев му се е обадил през вчерашния ден, тъй като в този момент ръководещите се пробват да излъжат доста хора.

" Аз знам, че нашите сътрудници не са наивни, само че те вървят решително да ги излъжат. Защото методът, по който конструират нещата, най-после ще бъде или доста неприятен за България, или ще направи сред две най-близки страни народите ни да се ненавиждат десетилетия наред напред ", предизвести Борисов.

Той бе безапелационен, че договорът за добросъседство, който беше подписан сред България и Северна Македония по време на ръководството на ГЕРБ, беше една добра стъпка и нашата стратегическа цел е влизането на Северна Македония и Албания в Европейския съюз.

" И тук вие младежите би трябвало да извършите всичко допустимо поколенията, които сте в този момент и идващите генерации да не се ненавиждат. Радев раздели страната, както виждате във всичко. Вчера инакомислещите си имат празник хората, организират си го. От другата страна различен протест, който го отхвърля. За всяко нещо разделят. И в този момент разделиха народа и по тематиката Северна Македония. Кое е по-добре - да имаш комшия, член на Европейския Съюз и НАТО или не ", попита ръководителят на ГЕРБ.

Той уточни, че би трябвало да се стартира от рамката и по тази причина сме създали контракта за добросъседство.

" До този миг аз мисля, че ги лъжат, само че да изчакаме Европейския съвет на 24-25 юни, той не е надалеч. Срещата на НАТО преди този момент е в Брюксел. Дано имат куража, нека имат уменията да проведат договаряния, които да създадат двата народа на тези две прилежащи страни - България и Северна Македония, най-приятелски ", прикани Бойко Борисов.

" Спомнете си, тук са извършени 40-50 срещи несъмнено. Спомняте си, на всеки 4 месеца се събирахме - Сърбия, Румъния, Гърция и България, по планове, ей по този начин, единствено да се забележим, да покажем доброжелателност. Докарахме и израелския министър председател, турския президент, европейците тук. Ние бяхме водеща мощ на Балканите ", напомни ръководителят на ГЕРБ.

По думите му, в този момент политиката, която се води, ще направи по този начин, че да се смразят два най-близки прилежащи народа.

" Представете си, вие сте македонци и съседите ви, най-близките ви хора, споделят: " Няма да вървите вие в Европейския съюз. Няма да ходите там ". Дали ще ви обичат? ", попита Бойко Борисов.

" И по тази причина ние със Зоран Заев и със Стево Пендаровски се опитваме да създадем по този начин, че точно изпод нагоре да тръгне. Да, историята е извънредно значима, само че какви пращат непрестанно да договарят? Историята е значимо нещо, само че оставете ги историците да я свършат работата. Сега с тази позиция - " Ние, ние, ние..! " основават такава омраза, която генерации наред по-късно ще се ненавиждат ", предизвести Борисов.

Председателят на ГЕРБ напомни на младежите от партията, че омразата от войните остава измежду хората генерации наред.

" Сръбският президент, Борис Тадич беше тогава, пристигна и дружно отидохме на Шабла. Тогава правехме дружно учения, в които участваха и сръбските военнослужещи сили, техните дивизионни в това число. И когато сръбският президент Борис Тадич тръгнал за България, майка му му споделила: " Внимавай с бугарите, по-лошо от тях нема ". Още паметта от войните в старите генерации стои ", описа Бойко Борисов и попита младежите желаят ли и те да израснат в такава среда.

" Защото Радев ги подвежда хората. Уж ще ги признават, сякаш няма да ги признават. Тук има контракт за добросъседство. Това е най-важната точка. Така се е основал Европейският съюз - от най-враждуващите страни Германия, Франция, Англия, Испания... 100-годишни войни ", напомни Борисов.

Бойко Борисов благодари на всички сътрудници министър председатели, президенти и ръководители, които от сутринта са го поздравили за рождения му ден.

" Това ми дава доста кураж, че ГЕРБ е същинска европейска партия. Много работа сме свършили. Незаобиколим фактор бях направил България да е. Дали в Турция, дали в Сърбия, дали в Гърция, дали в Северна Македония.. всички знаеха, че без България не става ", безапелационен бе Борисов.

" Вие няма да се подвеждате по омразата на Радев, която насели в народа. Сега за всичко се ненавиждат. Никой нищо не предлага ", прикани Бойко Борисов и напомни, че Радев говореше непрестанно за грантове - " Давайте на бизнеса! ".

" Сега чух по новините, че от юли месец няма към този момент грантове, минават на заеми. А за какво тогава в най-тежката зараза, вместо да застанеш на страната на народа си, на държавното управление, да минем дружно през рецесията, ти я разделяше всеки ден? ", попита ръководителят на ГЕРБ кандидат-президента Радев.

Борисов уточни, че в този момент здравният министър Кацаров се ваксинирал, а месеци наред упрекваха ГЕРБ, че това, което вършим, е неверно.

По време на срещата Бойко Борисов изрази и възмущението си от следващата операция на служебното държавно управление.

" Да се стигне до това да източат язовирите, с цел да отидат да се снимат. И тук не би трябвало изобщо да се разяснява - на 31-ви май графиката и фотосите демонстрират цялостен язовир. Отиват да се снимат - празен докрай ", съобщи Борисов и напомни, че даже беше упрекнат, че е ял деца.

" Излизат, хвърлят и всеки ден цапат, цапат. Ама това основава ненавист, тя почва и във вас да прониква. Това е, което ме тормози. Ние би трябвало да сме положителни. Това е, което Европа от нас чака и народът го чака. Нашият миролюбив народ. Няма да им се дадем, единствено че не може да ни води омразата. Ние сме европейско развиване на България. Вие би трябвало да мислите по какъв начин Балканите да станат по-добро място за живеене. А то може да бъде единствено когато всички сме дружно ", прикани ръководителят на ГЕРБ.

По мотив скандалните записи на среща сред съветника на президента Пламен Узунов и някогашния митничар Петко Петков, на която двамата си оставят телефоните далеко, споделят с бележки и си разменят огромен книжен плик, Борисов разяснява, че никой не отхвърля, че такава среща е имало. " Самото престъпно действие... Тези, които са работили в службите знаят - първо отиват, махат телефоните... Те са на власт, за какво се пазят от телефоните? Какво ще си кажат? Ако е " Благодаря за еди какво си, за еди що си! "? Единият идва подмолно, оглежда.. После другият идва... Оглежда, маха телефоните, отново сяда. Почват да пишат на бележки. Прибира във вътрешния джоб и вика " Къде са нещата? " и оня вади откъм гърба - " Заповядай! ", гледа ги - не дрънчи нищо, добре е! И на другия ден торбите отпътуват най-вероятно към Радев. Там са назначенията ", уточни ръководителят на ГЕРБ.

По мотив промените на основни фрагменти във Фонд Земеделие, Агенцията по горите, БАБХ, Авиоотряд 28 и така нататък Бойко Борисов попита какво общо има това с изборите? " Слагат през задния вход единствено на Българска социалистическа партия фрагментите ", уточни още ръководителят на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР