Последните атаки на Израел срещу Газа убиха най-малко 151 души,

...
Последните атаки на Израел срещу Газа убиха най-малко 151 души,
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар уби 11 в души в Ивицата Газа

Последните офанзиви на Израел против Газа убиха минимум 151 души, в това число 11 души в една къща, споделиха палестински здравни чиновници в петък, до момента в който филантропичната работа на Организация на обединените нации упрекна Израел, че блокира напъните му да изпрати помощ на север, предава " Ройтерс ".

Жителите оповестяват за продължаващ въздушен и земен огън от страна на Израел, който е подложен на възходящ напън да ограничи броя на цивилните жертви от войната си против бойците на " Хамас ", които нападнаха Южен Израел на 7 октомври.

Израелското държавно управление споделя, че поставя огромни старания, с цел да отбрани цивилните, обвинявайки " Хамас ", че съзнателно ги употребява като живи щитове и отклонява помощ, изказвания, които екстремистите отхвърлят.

Здравните управляващи в Газа споделиха, че 11-те души са били убити от един въздушен удар към зори в къща в Дейр ал-Балах, принадлежаща на семейство Фаяд, известно име в града.

Израел съобщи, че не може да разяснява без повече детайлности. По-рано израелската войска заяви, че нейните сили са умъртвили десетки екстремисти в близкия Магази и в южния град Хан Юнис. Въоръжените крила на " Хамас " и други ислямисти от Ислямския джихад споделиха, че техните бойци са удряли израелски танкове и булдозери с противотанкови ракети в няколко региона, където Израел работи.

Палестински медици споделиха, че различен палестинец е бил погубен и няколко други са ранени при израелски удар, ориентиран към група хора на основен път сред централните и южните региони на Газа.

От Нова година Израел разгласи нова фаза във войната, заявявайки, че ще стартира да изтегля силите си от северната половина на Ивицата Газа, където бяха ситуирани три седмици откакто бунтовниците вилнеят в Южен Израел.

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации съобщи, че израелските управляващи блокират нейните старания да помогне на хората, които са останали на север от боязън, че екстремистите ще заграбят доставките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР