Последни законодателни дни за 48-ия парламент, преди да бъде разпуснат.

...
Последни законодателни дни за 48-ия парламент, преди да бъде разпуснат.
Коментари Харесай

С какви амбиции партиите се запътват към предсрочния вот

Последни законодателни дни за 48-ия парламент , преди да бъде разхлабен. България ще избира новите 240 депутати на 2 април. Част от политическите сили обмислят предизборно коалиране в опит за по-добър резултат, показва.

ГЕРБ потегля към предварителния избор със поръчка да бъде първа политическа сил а и апел - за деескалация на напрежението сред партиите. 

“Ще търсим тази политическа формула която ще направи допустимо образуването на ръководещо болшинство ”, съобщи Томислав Дончев. 

Няма изясненост дали Политическа партия и Демократична България ще си свидлив ръцете за обща коалиция преди вота. Преговорите са в напреднала фаза и в случай че се стигне до съгласие - ще се подпише съдружно съглашение. 

“Целта е най-сетне България да тръгне напред. Да тръгне по верния метод и да построим страната, която ние желаеме ”, сподели съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. 

“Страната не може да продължи да обитава в това положение на неуправляемост и възникващ безусловно от храстите полупрезиденстки  режим ”, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов. 

Предизборно - на дневен ред остава интригата сред партиите след лидерската среща. 

“Имаше говорене за механически кабинет и обединяване към визия, която е много по-различна от визията, която ние имаме с Демократична България ”, сподели още Василев. 

“Тази война на буквите - едната абревиатура против другата абревиатура,  не води до нищо положително ” счита Дончев. Той е безапелационен - “БСП не е ключа към идващото ръководство. Кой е ключа към идващото ръководство? Безспорно - ГЕРБ ”. 

Високи цели за изборите на 2 април си слагат и от “Възраждане ”. Лидерът им - Костадин Костадинов вижда партията като първа политическа мощ. 

“Смятам, че резултатите няма да бъдат същите, като тези на предходните избори ” , съобщи той. Според него “голяма част от българските гласоподаватели ще преоценят своя избор ”.

С амбициозна цел към предварителния избор потеглят и от “ Български напредък ”.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не разясниха с какви настройки потеглят към предварителния избор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР