Последната за миналата година сметка за ток от уличното осветление

...
Последната за миналата година сметка за ток от уличното осветление
Коментари Харесай

322 бона за улично осветление е последната сметка за ток на ...

Последната за предходната година сметка за ток от уличното осветяване на община Хасково е 322 000 лева за същия интервал от декември 2020-та сумата била 123 000. „ Двойно по-висока от плануваното е платеното през 2021 година При авансово заложени в бюджета 1.2 млн. лева, в последна сметка с повишаването на тока общината е платила на годишна база 2.2 млн. лева “, разяснява кметът Станислав Дечев.

„ С разликата е можеше да се ремонтират улици или да се изградят спортни площадки в Математическата и Езиковата гимназии. Въпреки извънредно тежката обстановка, към този момент няма да изключваме уличното осветяване и да стопираме тролеите, както се прави в много общини в страната “, показа градоначалникът.

Кметът изясни още, че ще се изчака да се види какви обезщетения за общините ще планува държавното управление. Както към този момент писахме по-рано през днешния ден, хасковският народен представител от ГЕРБ Делян Добрев внася предложение в Народното събрание от 100% обезщетения за общини, лечебни заведения, детски градини, учебни заведения и храмове поради високите сметки за ток.

Станислав Дечев напомни също, че към този момент е сменено уличното осветяване със личен запас от 200 000 лв. на четири от петте основни булеварда. Предстои и подмяната с енергоспестяващи лампи и на бул. „ България “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР