Последната снежна буря доведе до хиляди паднали дървета, а почти

...
Последната снежна буря доведе до хиляди паднали дървета, а почти
Коментари Харесай

"Трябва специален билет": След снежната буря и 5000 сигнала падналите дървета стоят по улиците на София

Последната снежна стихия докара до хиляди паднали дървета, а съвсем две седмици по-късно още виждаме клони и дървета на доста места по улиците на София.

1268 тона са извозените дървесни боклуци след 5000 сигнала в Столична община от огромния сняг на 25 ноември до през днешния ден. Почти две седмици по-късно Пенка Сакулова към момента чисти пред входа си. Казва, че досега не е видяла никой да почиства.

Има растения, които макар солидните си размери, са изцяло изкоренени

Само в един от столичните региони – „ Красно село “ са постъпили над 700 сигнала за паднали дървета и клони. От тях обработени са 250 незабавни сигнала за прекосяване и други 50 сигнала към образователни и медицински заведения. Районната администрация не може да каже по кое време всички улици ще бъдат разчистени.

Местата са обезопасени, само че заради липса на задоволително техника и човешки запас дървесната маса не е отвред е извозена.

17 снегорина и машини за опесъчаване работят цяла нощ

От регион " Красно село " разясняват, че разполагат със профилирано звено от четирима чиновници. А процесът по извозването на отпадъците се реализира от Столичната община.

12 дни след изобилните снеговалежи гледки като тази има из всички квартали на София. На тази улица в „ Гео Милев “ падналите дървета пречат на пешеходците.

Хората са принудени единствено да се надяват, че идващият сняг в столицата тази зима няма да донесе и толкоз огромни проблеми

Георги Илиев, кмет на регион „ Слатина “, изясни пред bTV, че на показаните паднали дървета още не им е пристигнал редът.

„ Има ред за транспортиране на дърветата, който включва и издаване на специфичен билет, тъй като въпреки всичко това е дървесина и тя би трябвало да бъде подаден на профилираното място, където ще бъде превърната в компост “, изясни той.

Сигналите към регион „ Слатина “ за последните 10 дни за близо 1000 – повече, в сравнение с да подадени за целия минал мандат.

От Столичната община показват, че към момента се работи по разчистването на дърветата.

Още по тематиката – вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР