Последната седмица в държавните институции премина не толкова в усилен

...
Последната седмица в държавните институции премина не толкова в усилен
Коментари Харесай

Седмица институциите тръпнаха в избор на дарове за ЧРД на премиера

Последната седмица в държавните институции мина не толкоз в интензивен труд, който без друго е нехарактерен за родната администрация, колкото в избор на подарък за рождения ден на премиера Борисов. Ето в това към този момент вложиха същински старания и цялата си сила от ръководителите до последните механически служителки.

Министерства, организации, комисии и комитети бяха в упорита конкуренция кой какво ще измисли и по какъв начин ще го сервира на първия партиен и държавен началник.

Началниците на отдели Връзки с обществеността и протокол се видяха в знамение. Освен автентичен подарък, който да не повтаря стотиците на други ведомства от тази и предишните години, те трябваше да подберат и кой тъкмо да го сервира.

Тъй като не е загадка, че Борисов е познавач, тази чест, макар упорството на някои по-възрастни служителки (б.р.„ Може да съм дядо, само че не лягам с баби”, споделя рожденикът), с най-големи шансове се оказаха млади, симпатични и високи девойки с манекенска осанка. Иначе подаръкът не би направил същото усещане.

Наред със самия подарък и поднасящото го лице, тече конкуренция и кой в какъв брой часа да зарадва първия партиен и държавен началник.

Стриктно проучване на неговия график час по час, минута по минута, разпитване на осведомени с лайфстайла на министър – ръководителя: по кое време всекидневно е в положително въодушевление, а към какъв брой му се скапва или му го скапват, до какъв брой часа по обед е на работа, вървяха с по-голяма пристрастеност от предизборни социологически сондажи на околните до него организации.

Не знаем да се смеем ли, да плачем ли, само че дори Национална агенция за приходите, която ни преследва към този момент 2 години и 7 месеца и бе наказана от нас нееднократно затова в софийските и висшите съдилища, избра точно 19 минути за съветник. Поиска ни се дискретно съвет по някои от тънките въпроси, до чиито отговори не всеки има достъп. Поласкани сме за това самопризнание. Готови сме да помогнем и следващата година.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР