Последната нощ на отиващата си и първия ден на настъпващата

...
Последната нощ на отиващата си и първия ден на настъпващата
Коментари Харесай

Искате повече щастие през 2018-та година? Тези магически ритуали могат да ви донесат късмет, пари и любов!

Последната нощ на отиващата си и първия ден на настъпващата година са вълшебен. Използвайте ги, с цел да привлечете шанса на своя страна и да се заредите с сила благодарение на някои традиции от келтския и средиземноморски фолклор.
Направете си олтар вкъщи

Не се лишавайте от персонален олтар, който ще ръководи магическите ви ритуали. На него може да запалите тамян, да поставите цветя или камъчета, които да привлекат сполуката и шанса. Той може да се трансформира в сърцето на къщата, тъй като ще раздава позитивната си сила на всички стаи. Най-подходящо за задачата е парче дърво. Обикновено в олтарите са показани четирите детайла от природата: вода, земя, въздух и огънят. Достатъчно е да сипете в дребна чинийка вода, да поставите едно кварцово камъче, тамян и свещ. Белите свещи благоприятстват мира в дома, само че може да употребявате и други цветове: розова или алена за обич, зелена за пари, синя за изцеление и жълта за интелектуална централизация. В някои традиции към олтара се прибавя торбичка или стъклено шишенце със сол, тъй като се има вяра, че солта защищава от несполуки.

Излезте с положително от 2007 година

Сложете във ваза филиз червени цветя - нечетен брой, с цел да отдалечите завистта.
Преди вечеря, с цел да привлечете любовта, облечете нещо алено или просто завържете алена панделка на колана или на китката си.
На празничната софра сложете по една банкнота под всяка паница. Пазете я като талисман за привличане на шанса, парите и триумфа.
Няколко часа преди среднощ пуснете персонално златно украшение в чашата си с шампанско. Вдигнете тост за новата година и изпийте шампанското. Мехурчетата символизират насладата, златото - материалния триумф. След наздравицата хвърлете и счупете чашата. Също както стъклото негативната сила ще се пръсне на хиляди късчета и ще бъдете доста щастлива през идващите 365 дни.

За отдалечаване на злото

В националните поверия домът също може да се възползва от някои ритуали. В последните дни на декември отваряли всички порти и прозорци, с цел да излязат натрупалите се нечистотии и да влязат нови сили. Ритуалът се допълвал, като на вратата поставяли ослепителен нож, който да отреже всевъзможен опит за доближаване на злото.

За освобождение от проблемите

апишете на лист всичко това, което ви е предизвикало безпокойствие през годината.
След това сгънете листа на две и го изгорете в необятен съд дружно с малко изсъхнал розмарин. Наблюдавайте изпепеляването и си представяйте по какъв начин се освобождавате от проблемите, които не желаете да влачите повече със себе си.

Навийте календара от свършващата година и вържете с вълнен конец. След това го изгорете. Ако имате камина – хвърлете го в огъня, в случай че не в бездънен съд, с цел да избегнете пожар. Наблюдавайте го, до момента в който гори, и повтаряйте “Притесненията от предходната година свършват дотук”.Това е обред, който би трябвало да се извърши следобяд или вечерта на 31 декември.

Не слагайте календара за новата година преди 1 януари – това е на неприятен шанс.

Сбогом на неприятните привички

Отбележете своите от двете страни на малко листче ( “Пушенето ми вреди”, “Ям прекалено”, “Живея с мъчителни спомени”). Поставете листчето сред две квадратни огледала, които да го покрият компактно. Завържете огледалата с жълт конец и ги запазете в дървена или картонена кутия или на скрито място.
Това чудо ще ви даде повече сили да се откажете от нездравословните привички.

За щастлива обич

На 31-ви вечерта запалете алена свещ и я оставете да гори, до момента в който получите задоволително количество разтопен восък. Като той поизстине, само че към момента може да се оформя, направете от него дребни сърчица. В дребен съд сложете няколко стръка изсъхнал босилек, мащерка и хвойна.
Докато размесвате с пръсти, си представяйте, че ще откриете огромната си обич. След това завържете сърчицата и сухите билки в розова кърпичка и я сложете покрай главата на леглото си.

За да спасите връзката

Преди да е свършила годината, можете да приложите следната магия за връщане на стабилността в фамилията, в случай че тя е в рецесия.

Вземете в дясната си ръка остаряла пара. Спомнете си себе си и своята половинка в щастливите ви мигове, “влейте” този облик в паричката и я хвърлете над дясното си рамо в леген с вода.

За разцвет и благосъстояние

Направете по този начин, че на 31-ви в дома ви да няма празни нито едно чекмедже или долап. Носете пари в джоба си през целия ден или се изкъпете с монета, завързана в кърпичка. Това ще ви донесе късмет за пари в най-близко бъдеще.

Пророчески сънища

Нощта на 31-ви е нощта на пророческите сънища, изключително в случай че преди лягане сте взели успокояваща вана и сте изпили чай от розови листенца. Същият резултат се реализира с главичка лук или дафинов лист под възглавницата.
Ще видите бъдещето си насън, в случай че спите със сребърно украшение, когато на 31-ви е пълнолуние. Предварително запишете на листче какво желаете да знаете.
Вземете 9 розови листенца, сгънете ги на три и ги сложете под възглавницата.
Когато се разсъните, не гледайте през прозореца.
Ако го извършите - няма да си спомните нищо от съня си.

Растения и цветя

Следвайте традиция - те да не липсват в дома ви на тези дати. Те са знак на вярата, че през идващите 3б5 дни няма да има дефицит на храна.

Няколко стръкчета копър

Сложете ги във вазичка. Многото семенца на копъра се свързват с изобилието и берекета.

Вярва се, че в случай че го имате в дома си през тези дни, в най-скоро време ще ви провърви в бизнеса и ще имате нови материални придобивки.

7 свещи и дафинови листчета


апалването им ще улесни придобиването на пари. Една испанска сентенция го твърди: " Когато се изгорят дафинови листчета в дребна дупка, това ще донесе шанс в дома и пари в джоба. " Друг вид е да запалите 7 свещи с дафинови листчета зад 12 камбанки. Ако не разполагате с камбанки, просто запалете 7 зелени свещи или 7 дафинови листа.

За отбрана от обири и произшествия

От остарели времена в тези дни са се правили амулети,с които да се притегли здраве и отбрана за дома.
Основните амулети били три - за окачване на тавана, за криене зад вратите и за слагане зад фамилни фотоси. Ето най-ефикасните и най-популярните:

Обувка настойник - Вземете някоя остаряла обувка и я напълнете с предмети, които съгласно националните поверия се считат защитни:топлийки, игли, гвоздеи и някои треви като дафинов лист, босилек, розмарин. Обувката се закача зад врата - най-добре в гардероб или в таванска стая.
Торбичка с билки- Ушийте дребна торбичка от бял плат и сложете вътре розмарин, хвойна, бъз или имел. Завържете с бял конец и я закачете на видно място.

Бутилка амулет - Напълнете стъклена бутилка с конци в разнообразни цветове. С всеки конец, който пъхате, повтаряйте: " Да бяга злато! " Когато бутилката се изпълни - затворете я. Съхранявайте я в долап.
Изгорете едно дърво

Последната нощ от годината изгорете огромно дърво в камината. Ако гори добре, ще имате здраве в дома си. Ако угасне - ще има заболели. Запазете пепелта и при всяка промяна на сезоните поръсвайте по малко стаите за здраве.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР